Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Groter gebied voor runderen en pony’s in het Natuurgebied bij Keent

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De runderen en pony’s in het natuurgebied bij Keent krijgen een groter leefgebied. Vanaf 28 oktober zijn de twee oversteekplekken voor deze dieren klaar. Het gaat om twee plekken op de Velperweg (Hans en Grietweg) aan de zuidzijde van het gebied.

Oude Maasarm Keent, nieuwe spannende natuur
Het werk aan de oude Maasarm is bijna klaar. Deze wordt opnieuw uitgegraven, over een lengte van 4 kilometer. Er komt een brede watergeul te midden van ooibossen, struwelen, moerassen, stroomdalgraslanden en verschillende recreatievoorzieningen. Op dit moment rijden de vrachtwagens af en aan om grond af te voeren. Aannemer Van de Wetering verwacht dat het werk aan de meander eind dit jaar af is. Ook de andere werkzaamheden voor dit waterveiligheids- en natuurproject zijn bijna klaar:

Fiets- en wandelpaden
Er zijn nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd en de bestaande zijn vernieuwd. Ook het pad voor minder validen is klaar. Over de dijk, ter hoogte van de Meriedel, ligt een pad van 400 meter. Het biedt mensen de gelegenheid om vanaf een hoger gelegen punt het complete gebied te bewonderen.

Parkeerplaatsen.
Wandelaars en vissers kunnen sinds 1 oktober hun auto parkeren op twee nieuwe parkeerplaatsen. Een parkeerplaats ligt naast de Keentse brug aan de Keentseweg en de ander ligt bij de Velperweg (Hans en Grietweg). Ze vormen de toegangspoorten tot Keent. Hier komen ook nog informatiepanelen.

Begrazingsgebied
Het begrazingsgebied is uitgebreid. Hierdoor zijn er minder runderen en ponys in het natuurgebied per hectare.  Door deze vorm van begrazing blijft ook  in de winter kruidenrijk grasland en ruigte over. Het oude ooibos en andere kwetsbare elementen, zoals dassenburchten en poelen, blijven overigens nog een aantal jaren buiten het begrazingsgebied voor het vee. Dit geldt ook voor de locaties waar bos komt. In de vee-oversteekplaatsen komen nog palen zodat auto’s en squadskunnen het natuurgebied niet in kunnen.

Oude Maasarm Keent: nieuwe spannende natuur
Het uitgraven van de oude Maasarm zorgt voor waterstandsverlaging bij hoogwater op de Maas. Dit vergroot de veiligheid voor bewoners achter de dijken. In de uiterwaard ontstaat 330 hectare nieuwe natuur. Het vormt een prettige omgeving om te wonen en te recreëren.
Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant, Brabants Landschap (beheerder van het natuurgebied), de gemeente Oss Waterschap Aa en Maas en Dienst Landelijk Gebied (projectmanagement) werken intensief samen binnen dit project.

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.