Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Extra data populaire activiteit Dierverzorgen in Dierenpark Wissel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Een middag in de huid kruipen van een dierverzorger: een kijkje in de voerschuur nemen, voer klaarmaken voor de dieren, een verblijf uitmesten en natuurlijk de dieren voeren! Tijdens de activiteit KidsPower kunnen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Dierenpark Wissel uitproberen hoe het is om dierverzorger in een dierentuin te zijn. Dat deze activiteit populair is, is ook dit jaar duidelijk geworden. Alle data van het najaar waren in recordtijd volgeboekt. Daarom zijn twee extra data KidsPower toegevoegd. Zowel woensdag 9 oktober als zaterdag 12 oktober kunnen 10 kinderen zich opgeven voor een middag als dierverzorger. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. En wees er snel bij, want vol is nu echt vol!

Dit jaar staat de activiteit KidsPower in het teken van ‘verrijking’. Het is niet alleen de taak van dierverzorgers om de dierverblijven schoon te houden en de dieren op tijd hun eten te geven. Zo zorgen ze ervoor dat de dieren in de dierentuin zich niet vervelen. Dit wordt gedaan door ´verrijking´ voor de dieren aan te bieden. Eten wordt verstopt zodat de dieren moeite moeten doen om hun eten te verzamelen. Ook worden bijvoorbeeld bijzondere geurtjes in het verblijf achter gelaten, zodat dieren als neusberen genoeg te snuffelen hebben. Sommige dieren krijgen een nieuwe inrichting van hun verblijf zodat ze hun verblijf opnieuw kunnen ontdekken.

Tijdens KidsPower ga je onder andere helpen om verrijking te maken voor de dieren. Zoals fruitslingers maken van appel en banaan voor de halfapen of zakjes vullen met hooi en insecten voor de wasberen en stokstaartjes. Bij het voerspel leer je welk dier graag insecten of juist liever fruit eet. Maar natuurlijk ga je ook een dierverblijf uitmesten, voer klaar maken en uiteindelijk helpen met het voeren van de dieren. Een vol programma waarin je er achter komt wat een dierverzorger allemaal doet op een dag.

Na al het harde werk staat in het Paviljoen patat en drinken voor je klaar en als herinnering aan de leuke middag krijg je een mooie dierverzorgeroorkonde.

KidsPower wordt nog aangeboden op 5, 9 en 12 oktober en start om 14:00 uur. Alleen voor de data woensdag 9 oktober en zaterdag 12 oktober zijn nog vrije plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Dierenpark Wissel. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0578-613106.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00
Entreeprijzen: volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50
Dierenpark Wissel, Woesterbergweg 2b, 8162 RD Epe, tel.: 0578-613106
www.wisselzoo.nl

© Nationale Recreatiegids

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.