Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Halina Reijn wint Theo d'Or

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - Halina Reijn is voor haar rol als Nora in het gelijknamige toneelstuk bekroond met de Theo d'Or 2013. Pierre Bokma kreeg de Louis d'Or 2013 voor zijn vertolking van Vijs in De Verleiders: de Casanova's van de Vastgoedfraude. Reijn en Bokma kregen de prijzen voor de meest indrukwekkende dragende rol zondag uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Het is voor de 57-jarige Bokma de tweede keer dat hij de prijs voor de indrukwekkendste mannelijke dragende theaterrol krijgt. De eerste keer was in 1994. Voor Reijn was de onderscheiding voor de beste vrouwelijke dragende rol een primeur.

"Reijn bouwt de transformatie van Nora minutieus op. Heftig, wanhopig, sterk en net weer een tikje anders dan zoals we haar bij haar 'vaste' regisseur Ivo van Hove kennen, zet ze een van haar beste rollen tot nu toe neer", schrijft de jury. De 37-jarige Reijn stond voor de productie van Toneelgroep Amsterdam onder regie van Thibaud Delpeut.

"Als ultieme verleider draagt Bokma deze voorstelling", schrijft het panel van Arthur Japin over de laureaat van de Louis d'Or. "Het exceptionele vakmanschap van deze bijzondere acteur is in alle handelingen voelbaar, van de kleinste gebaren tot de extreemste uitvallen."

Tijdens het toneelgala in de Stadsschouwburg Amsterdam werden ook de prijzen uitgereikt voor de indrukwekkendste bijrollen. Actrice Astrid van Eck werd bekroond met de Colombina 2013 voor haar rol in Honingjagers. Stefan de Walle kreeg de Arlechhino 2013 voor zijn bijrol in Speeldrift.

De prijs van het publiek voor de beste voorstelling van afgelopen seizoen ging naar De Verleiders: de Casanova's van de Vastgoedfraude van regisseur Aat Ceelen voor Bos Theaterproducties. De VSCD Mimeprijs werd uitgereikt aan theatergezelschap Schweigman& met de voorstelling Spiegel.

De Prosceniumprijs voor de organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de toneelwereld gaat naar Theaterzaken Via Rudolphi, dat op verschillende manieren ondersteuning biedt aan theatergroepen. De Toneelmakerij en Elout Hol kregen allebei een Gouden Krekel voor hun prestaties op het gebied van jeugdtheater.

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.