Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

The Voice-favoriet scoort nu al nummer 1-hit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - The Voice of Holland-kandidaat Julia van der Toorn scoort deze week haar eerste nummer 1-hit. De 18-jarige zangeres komt met haar cover Oops!... I Did It Again vanuit het niets binnen op de eerste plek van de Single Top 100. Van der Toorn stoot de zomerhit van dit jaar, Wake Me Up van Avicii, van de troon.

Van der Toorn deed vorige week vrijdag auditie met haar versie van Britney Spears' hit. Direct na de uitzending van The Voice of Holland voerde de 18-jarige de hitlijst van iTunes al aan.

Dat een kandidaat uit The Voice of Holland een nummer 1-hit scoort, is niet bijzonder. Ook Ben Saunders, die de eerste editie van de talentenjacht won, Sandra van Nieuwland, Chris Hordijk en Leona Philippo, de winnares van vorig jaar, bereikten de hoogste plek van de Single Top 100. Opmerkelijk is wel dat Van der Toorn na haar auditie al op de eerste plaats staat. Andere kandidaten haalden de hitlijsten pas tijdens de liveshows.

Julia van der Toorn is overigens niet de eerste kandidate van het huidige seizoen van The Voice of Holland die de Single Top 100 haalt. Mitchell Brunings, die in de eerste aflevering voorbijkwam, bereikte vorige week de derde plek met zijn versie van Redemption Song. Rapper en zanger Wudstik stond vorige week op de tiende plek met zijn versie van Bløfs Omarm. Deze week zakt hij naar de 51e plaats. Auditanten Shirma Rause en Maghen Hilgersum zijn nadat ze vorige week binnenkwamen in de hitlijst deze week weer verdwenen.

Ook de Album Top 100 heeft deze week een nieuwe nummer 1. De nieuwe plaat van Arctic Monkeys, AM, komt binnen op de hoogste positie. De Britse band, die met AM kans maakt op de prestigieuze Mercury Prize, stoot Ancora van de troon. De Volendamse groep moet deze week genoegen nemen met de tweede plek. Op de derde positie staat weer een nieuwe binnenkomer: de plaat Leef! die ter nagedachtenis aan Ramses Shaffy is gemaakt. Daarop gaan Nederlandse artiesten in duet met de in december 2009 overleden chansonnier.

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.