Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

400.000 mensen bezochten Wereldhavendagen in Rotterdam

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
400.000 mensen bezochten Wereldhavendagen in Rotterdam
Zo'n 400.000 mensen hebben dit weekend de Wereldhavendagen in Rotterdam bezocht. De organisatie van het jaarlijkse maritieme evenement langs de kades van de Maas spreekt van een "succesvol weekend". Er werd al rekening gehouden met honderdduizenden bezoekers, vorig jaar trok het evenement zo'n 350.000 mensen.

De 46ste editie van de Wereldhavendagen begon vrijdag met een jongerendag, onder meer bedoeld om scholieren te laten kennismaken met de carrièremogelijkheden van de Rotterdamse haven. Volgens de organisatie kwamen er vrijdag duizenden bezoekers op het evenement af.

Zaterdag wisten nog eens tienduizenden mensen hun weg naar de Wereldhavendagen te vinden. Op die dag was er onder andere een Maasrace en waren er shows op het water te zien. In de avond was er een verlichte schepenparade onder de naam Lichtjes voor Sophia, genoemd naar het Rotterdamse Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. In de parade over de Maas voeren zieke kinderen uit dat ziekenhuis mee.

Shows

Ook zondag waren er shows op het water en activiteiten op de kades langs de Maas. De Wereldhavendagen zijn in het leven geroepen om aan een breed publiek te laten zien wat er allemaal in de haven van Rotterdam gebeurt.

Twee bezoekers van de Wereldhavendagen kwamen zaterdagavond om het leven toen ze na hun bezoek aan het evenement werden aangereden door een bestelbus. Dat gebeurde op de Boerengatbrug in de Maasboulevard. De organisatie van het maritieme evenement zegt "met verdriet" te hebben kennisgenomen van dat nieuws.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.