Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Paraplu's, poncho's en opengeknipte vuilniszakken winstgevende handel GP Zandvoort

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
Man trekt plastic poncho aan tijdens GP Zandvoort
Niet iedere racefan blijkt op dag twee van de Dutch Grand Prix even goed voorbereid op de weersomstandigheden. Het is zaterdag nat en winderig in Zandvoort. Een aantal slimme verkopers in het dorp ziet daarom een gat in de markt en verkoopt poncho's, paraplu's of zelfs opengeknipte vuilniszakken.

Charissa verkoopt al twee dagen poncho's voor haar huis in de Van Speijkstraat, dat ligt op de doorgaande route van het station naar het circuit. De voorraad van de ochtend was al snel op en daarom is haar man nieuwe gaan halen. Nog voordat de verse lading van 130 poncho's is uitgestald melden nieuwe klanten zich al. "Je bent onze reddende engel", zegt een stel dat twee poncho's koopt. "We dachten dat het wel mee zou vallen met de regen."

Geheel volgens de wetten van vraag en aanbod kosten de poncho's inmiddels geen 4 maar 5 euro. Een toerist die hoe dan ook een poncho wilde, wapperde zelfs met een briefje van 100 dollar. Charissa nam dat niet aan, maar een andere man constateerde wel: "Dit is goede handel."

Vuilniszakken

Verderop in de straat verkopen twee meisjes naast koek en drankjes ook vuilniszakken, die opengeknipt, als bescherming tegen de regen moeten bieden, ze kosten een euro. "We hebben er al vijf verkocht", lacht een van de jonge verkoopsters.

Even verderop richting circuit bij een professionele souvenirkraam lopen de poncho's ook hard. "Al blijft een pet van Max veruit het populairst", bezweert de verkoopster terwijl ze 10 euro afrekent voor twee doorzichtige poncho's. Wie meer te besteden heeft kan hier ook een paraplu kopen van Ferrari bijvoorbeeld, voor 40 euro. Alleen mogen die niet mee het circuit op.

Door: ANP

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.