Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Paraplu's, poncho's en opengeknipte vuilniszakken winstgevende handel GP Zandvoort

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
location_on [xx]km
Man trekt plastic poncho aan tijdens GP Zandvoort
Niet iedere racefan blijkt op dag twee van de Dutch Grand Prix even goed voorbereid op de weersomstandigheden. Het is zaterdag nat en winderig in Zandvoort. Een aantal slimme verkopers in het dorp ziet daarom een gat in de markt en verkoopt poncho's, paraplu's of zelfs opengeknipte vuilniszakken.

Charissa verkoopt al twee dagen poncho's voor haar huis in de Van Speijkstraat, dat ligt op de doorgaande route van het station naar het circuit. De voorraad van de ochtend was al snel op en daarom is haar man nieuwe gaan halen. Nog voordat de verse lading van 130 poncho's is uitgestald melden nieuwe klanten zich al. "Je bent onze reddende engel", zegt een stel dat twee poncho's koopt. "We dachten dat het wel mee zou vallen met de regen."

Geheel volgens de wetten van vraag en aanbod kosten de poncho's inmiddels geen 4 maar 5 euro. Een toerist die hoe dan ook een poncho wilde, wapperde zelfs met een briefje van 100 dollar. Charissa nam dat niet aan, maar een andere man constateerde wel: "Dit is goede handel."

Vuilniszakken

Verderop in de straat verkopen twee meisjes naast koek en drankjes ook vuilniszakken, die opengeknipt, als bescherming tegen de regen moeten bieden, ze kosten een euro. "We hebben er al vijf verkocht", lacht een van de jonge verkoopsters.

Even verderop richting circuit bij een professionele souvenirkraam lopen de poncho's ook hard. "Al blijft een pet van Max veruit het populairst", bezweert de verkoopster terwijl ze 10 euro afrekent voor twee doorzichtige poncho's. Wie meer te besteden heeft kan hier ook een paraplu kopen van Ferrari bijvoorbeeld, voor 40 euro. Alleen mogen die niet mee het circuit op.

Door: ANP

21 mei '24 ( 9:05)

Organisatie Freshtival blikt tevreden terug op 'geniale show' Joost Klein

De organisatie van Freshtival is tevreden over de manier waarop het optreden van Joost Klein op het festival in Enschede zondagavond is verlopen. Eric van Oosterbaan van organisator Absolutely Fresh Entertainment vond dat de 26-jarige Fries "een geniale show" heeft neergezet.

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.