Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

GP Zandvoort beter bezocht dan afgelopen jaar

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
Straat in Zandvoort tijdens GP
De goedbezochte vrijdag van het raceweekend in Zandvoort is volgens Grand Prix-directeur Robert van Overdijk uniek in de racewereld. "Op andere circuits kun je bij wijze van spreken een kanon afschieten. Volgens mij is dit het enige circuit waar bij een rode vlag een feestje ontstaat op de tribunes." Er waren rond de 95.000 mensen op het circuit, zo'n 5000 tot 10.000 meer dan vorig jaar.

In totaal is er plek voor 105.000 fans, waardoor er nog wel wat lege plekken op de verder veelal oranje tribunes te zien waren. Van Overdijk geeft aan dat de vrijdag net als de andere racedagen was uitverkocht, maar een deel van de kaarten ging bijvoorbeeld naar sponsor Jumbo. "Dan is het altijd afwachten hoeveel mensen uiteindelijk komen. Wat ons betreft was dit een meer dan goede dag."

In de ogen van Van Overdijk toont dit aan dat de populariteit van de Formule 1 in Nederland nog altijd groeit, ook al levert de dominantie van Max Verstappen dit seizoen niet de spannendste races op. "Het is ons weer gelukt om een hele nieuwe doelgroep kennis te laten maken met de Formule 1." Op vrijdag komen relatief veel gezinnen en een jonge doelgroep op het racecircus af, weet de directeur.

Kwalificatie

Op schermen langs het circuit waren de aangekondigde berichten te zien met hulplijnen voor mensen die zich onveilig voelden. Vorig jaar kwamen er bij de politie en bij de fanclub Formule 1 enkele tientallen meldingen binnen van vrouwen die op een onprettige manier waren lastig gevallen. Van Overdijk heeft op de eerste dag van dit raceweekend nog geen signalen gekregen van wangedrag.

Zaterdag is de kwalificatie voor de Formule 1-race van zondag. Op beide dagen verwacht Van Overdijk 105.000 mensen op de tribunes.

Door: ANP

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.

19 september '23 (10:33)

Karel Gerlach en Qucee in jury van fietsrace op water in Den Haag

Goldband-zanger Karel Gerlach, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer nemen plaats in de jury van Red Bull Stalen Ros, een fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag. De race, die zaterdag plaatsvindt, wordt op 8 oktober uitgezonden op SBS6. Jan Versteegh en Giel de Winter presenteren het evenement.