Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zondag 20 graden in Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM (Novum) - In driekwart van het land komt de temperatuur komende zondag naar verwachting boven de 20 graden uit. Dat is te danken aan warme lucht, die Nederland in de nacht van zaterdag op zondag bereikt. Zondag schijnt de zon daarbij volop. In gebieden dichtbij grote wateroppervlakten blijft de temperatuur wel wat achter, meldt weeronline.nl maandag.

De afgelopen dagen werd al gespeculeerd over een mogelijk warme en zonnige zondag. Of het kwik inderdaad zo fors stijgt, was echter nog onzeker. Maandag is het beeld volgens weeronline.nl een stuk duidelijker.

De komende dagen krijgt Nederland te maken met wisselvallig weer. Vanaf dinsdag komt de wind uit een andere windrichting en voert daarmee lucht vanaf de Atlantische Oceaan mee. Deze lucht is niet warm of koud, maar wel vochtig. Daardoor wordt het overdag zo'n 10 tot 14 graden en in de nachten 3 tot 7 graden. Elke dag regent het en er staat een fikse wind. "Van vorst is dus geen sprake meer, maar lente kunnen we het ook niet noemen", aldus weeronline.nl. Het weerbeeld is eerder herfstig te noemen.

Zaterdag komt een meer zuidelijke wind opzetten. In de zuidoostelijke helft van het land wordt het dan mogelijk al 15 graden. Zon en bewolking wisselen elkaar af, nu en dan valt een regenbui. In de nacht van zaterdag op zondag bereikt de echt warme lucht naar verwachting Nederland.

Ook maandag wordt het mogelijk nog warm. De verwachting voor daarna is nog behoorlijk onzeker, maar de kans lijkt groot dat Nederland vanaf dan kan rekenen op vrij normale temperaturen van rond de 12 topt 15 graden voor half april.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.