Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Familie verkoopt oudste familiebedrijf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
OUDEWATER (Novum) - Touwfabriek G. van der Lee wordt overgenomen door staalkabelproducent Hendrik Veder Group. Daarmee verliest het bedrijf dat is opgericht in 1545 de status als oudste familiebedrijf van Nederland. Dat meldt het bedrijf uit Oudewater vrijdag. De familie had de dagelijkse leiding van de fabriek al in de jaren tachtig uit handen gegeven.

De laatste broer en zus Van der Lee bezaten nog wel de aandelen en waren commissaris bij het bedrijf. Zij zijn de dertiende generatie die het bedrijf in handen heeft. Omdat zij beiden geen kinderen hebben, zochten ze naar een koper van het bedrijf. De Hendrik Veder Group was al klant van de touwfabriek.

Een woordvoerder van G. van der Lee stelt dat de overname 'de mooiste oplossing' is voor het bedrijf. Al stelt hij dat het 'een beetje tragisch is', dat het familiebedrijf hierdoor in andere handen komt.

G. van der Lee komt uit onderzoek van Baker Tilly Berk en Nyenrode Business Universiteit naar boven als oudste familiebedrijf van Nederland. Na het verdwijnen van G. van der Lee uit de lijst, is Tichelaars Aardewerk- en Tegelfabriek uit Makkum het oudste familiebedrijf in Nederland. Het bedrijf werd in 1640 opgericht en is daarmee bijna honderd jaar jonger dan G. van der Lee.

 

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.