Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reizigersbranche krijgt meer boekingen door 247 actief op internet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

UTRECHT - Ondernemers in de verblijfsrecreatie doen er goed aan voortdurend in de gaten te houden waar hun klanten op reisgebied mee bezig zijn. De consument is tegenwoordig altijd online en in staat om 247 zelf zijn vakantie te boeken. Doordat reizigers tegenwoordig hun hele verhaal inclusief slechte ervaringen op internet kunnen zetten hebben zij de reisbranche compleet veranderd.

Ervaringen van andere reizigers bepalen in sterke mate de keuze voor een reis of accommodatie.Dit stelt andere eisen aan de communicatie van de ondernemer. Vindbaarheid en toegankelijkheid van informatie zijn cruciaal.

Annemarie de Groot sectormanager HorecaRecreatie bij de Rabobank Beoordelingen op boekingssites hebben grote invloed. Ondernemers dienen te beseffen dat internet een kanaal is om actief en direct met de potentile reiziger in dialoog te gaan en reviews te delen. Dat betekent ook continue het aanbod en de prijs aanpassen als het zoek en aankoopgedrag van de doelgroep daar om vraagt zegt De Groot.

Zo is er een persoonlijke relatie op te bouwen en ziet de consument toegevoegde waarde of het nu gaat over de vakantie zelf over service gemak of de inhoud en de toon van de communicatie. Dat is belangrijk in een wereld waar prijzen steeds transparanter worden en marges onder grotere druk staan. Volgens De Groot zien ondernemers die dit actief oppakken een stijgende lijn in het aantal boekingen.

De Rabobank ziet nog veel ondernemers in de verblijfsrecreatie die vooral gefocust zijn op het orintatie en boekingsproces om gasten te trekken wat vaak gepaard gaat met flinke kortingen. Zij zijn gericht op hun eigen aanbod en presenteren dat passief. Maar de consument heeft ook de behoefte om tijdens en na zijn vakantie zijn beleving te delen en evalueren.

En dat doet de Nederlandse consument zeer actief online. Daarnaast is hij in staat te vergelijken reizen op maat samen te stellen en zelf inkoopvoordeel te pakken want internet zorgt voor transparantie 100 bereikbaarheid en maakt direct boeken mogelijk. De consument bepaalt zelf en staat aan hetroer bij het boeken van zijn vakantie.

Door hier als ondernemer actief op in te spelen zijn meer gasten te binden die vanwegede goede ervaringen terugkomen. De minder goede reviews zijn uitstekende signalen om het niveau van de onderneming op een hoger levelte krijgen. Het levert ook nieuwe gasten op die vanwege de goede reviews komen en die minder geleid worden door de prijs alleen. Nederland is wereldwijd nummer 1 als het aankomt op social media. Meer dan 10 miljoen Nederlanders hebben een profiel op een sociale netwerksite of bezoeken deze regelmatig.

© Nationale Recreatiegids

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.