Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Friese ondernemers in de spotlight via social media en het nieuwe toeristische webportaal

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

LEEUWARDEN - Ondernemers die zich hebben aangemeld voor het provinciale toeristische webportaal kunnen hun onderneming nu extra in de spotlights zetten. ‘Wij bieden ondernemers een unieke kans om hun product extra onder de aandacht te brengen’, aldus René van der Weide directeur van VVV Fryslân. Dit kan een activiteit of arrangement zijn maar ook een speciaal zomer menu of overnachting op een bijzondere plaats.

In ruil voor een product van de onderneming dat VVV Fryslân mag weggeven, komt het betreffende product vier maanden lang in de spotlight te staan op de nieuwe website. Via social media maken ‘volgers’ van VVV Fryslân kans om het betreffende product dat de ondernemer beschikbaar stelt te winnen. Zo krijgt de ondernemer via verschillende kanalen aandacht voor zijn of haar product.

‘Toeristen komen zo in aanraking met het meest actuele aanbod, passend bij het seizoen. Met het weggeven van de producten proberen we een herhalingsbezoek te stimuleren. Uit de cijfers blijkt namelijk dat toeristen die eenmaal in Fryslân zijn geweest vaak een keer terugkomen. Daarnaast gaan we er ook van uit dat het positieve mond-tot- mond reclame zal opleveren. Zowel online als offline’, vertelt Rene van der Weide.

VVV Fryslân slaat met deze actie een geheel nieuwe weg in. De samenwerking is voor beide partijen voordelig. Zo wordt het online netwerk van het VVV Fryslân groter maar, heeft de ondernemer ook de kans om een grotere doelgroep aan te spreken middels social media.

Alle toeristische ondernemingen zullen via de ‘zoek, vind en boek’ module te vinden zijn op het provinciale toeristische portaal. Ondernemers die zich hiervoor nog niet hebben aangemeld kunnen zich alsnog registreren op www.vvvfryslan.nl/voorondernemers. Ondernemers die mee willen doen aan de actie kunnen hier ook meer informatie vinden. Het toeristische portaal gaat 1 mei online en de actie loopt van mei tot en met  augustus.

© Nationale Recreatiegids

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.