Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw project: Lapland in nieuw daglicht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km

GRONINGEN - Lapland is Europa’s laatste wildernis en nu beter bereikbaar dan ooit, met behulp van moderne infrastructuur en een breed aanbod aan toeristische diensten. Met de start van het driejarige project Lapland –het Noorden van Finland is Lapland startklaar om nog meer toeristen te verwelkomen.

Dit project wordt gerund door de regionale overheid van Lapland in samenwerking met de gemeenten van Lapland en Koillismaa en Visit Finland (het Fins verkeersbureau). In dit gezamenlijke marketing initiatief worden Lapland en het Noorden van Finland gepositioneerd als een land van contrasten, uniek in de wereld. Op 27 maart start alvast een voorproefje in het centrum van Amsterdam!

Nieuwe focus
FinsLapland is internationaal bekend als het thuisland van de Kerstman. De marketing van Lapland heeft zich daarom altijd geconcentreerd op Kerst en het winterseizoen. Nu is het tijd om door middel van het Lapland – het Noorden van Finland project ook te focussen op de unieke belevenis van de natuur in Lapland. Natuurlijk wordt de Kerstman hierbij niet vergeten!

Unieke combinatie

“Fins Lapland is echt een land van contrasten. Het biedt oprechte belevenissen die je nergens anders terugvindt.” Zegt Head of Marketing Hanna-Mari Talvensaari. “Als het stil is in Lapland, is het zo stil als het graf. Als het licht is, is het fel, mystiek en 24 uur per dag. Als het donker is, is het heel lang en intens donker. De Arctische wildernis met haar spectaculaire Noorderlicht gecombineerd met een dienstbare cultuur: dit alles geeft Lapland en het Noorden van Finland een unieke aantrekkingskracht.”

Bereikbare wildernis
Toeristischeorganisaties en luchtvaartmaatschappij Finavia zijn van significant belang voor dit project. De moderne infrastructuur van het Noorden van Finland, met onder andere zes regionale luchthavens, geven Fins Lapland een voordeel waar haar Scandinavische buren niet aan kunnen tippen.

Kick-off zet Amsterdam in de spotlight
HetLapland – het Noorden van Finland project wordt breed gepromoot. Socialmedia en evenementen spelen hierin met name een grote rol. De kick-off van de No Ordinary Midnight zomercampagne op dinsdag 27 maart zet het centrum van Amsterdam in de spotlight met special effects die de Midzomernachtzon nabootsen. De speciale campagne wordt ook via social media op een innovatieve manier ingezet, zodat het gesprek over Lapland en Noord Finland wereldwijd gestart wordt.

Markten en doelgroep
HetLapland – het Noorden van Finland marketing project richt zich vooral op de Nederlandse, Engelse, Duitse en Russische markten. De doelgroep isomschreven als moderne humanisten (Risc Monitor research). Zij passen perfect bij hetgeen Lapland te bieden heeft. Zij houden van kwaliteit van leven, ongerepte natuur en gaan verantwoord om met toerisme.

Europese ondersteuning
Hetbudget voor Lapland – het Noorden van Finland voor de periode 2011-2014is EUR 5.8 miljoen en wordt ondersteund door het European Regional Development Fund, de regionale overheden van Lapland en Oulu, de gemeenten van Lapland en Koillismaa en het Fins Verkeersbureau: Visit Finland.

© Nationale Recreatiegids

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.