Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Campagne Drenthe trekt ondernemers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ASSEN - Harmen Dekker en Ciska Molthof hebben besloten de stap naar Drenthe te maken. Binnenkort verhuizen ze met hun kinderen Levi en Iris naar het dorp Havelte en zullen zij een 17e eeuwse boerderij betrekken. Deelname aan het weekend Proefondernemen in Drenthe heeft hen overtuigd om voor Drenthe te kiezen en zich samen met hun kinderen te vestigen in Drenthe.

Als onderdeel van de landelijke Drenthe campagne om Drenthe op de kaart te zetten als de provincie om te wonen, te werken en te leven heeft Marketing Drenthe vorig jaar oktober het weekend ‘Proefondernemen in Drenthe' georganiseerd. Gedurende dit weekend konden ondernemers uit de rest van Nederland kennis maken met het combineren van wonen en werken in vrijkomende agrarische bedrijven.

Regelgeving rondom bestemmingswijzigingen van agrarische bedrijven zijn namelijk versoepeld. Bovendien is het een ultieme vorm om wonen en werken te combineren in een landelijke omgeving van rust, ruimte en natuur. Ook Harmen en Ciska zijn zich hier van bewust en hebben de knoop door gehakt en de definitieve stap gezet van Breda naar Drenthe.

Zij zijn op zoek gegaan naar een boerderij waar zowel ruimte is om te wonen als te werken. Hierbij ging de voorkeur uit naar een boerderij waarbij ook de mogelijkheid is tot ruim kantoor met uitbreidingsmogelijkheden voor Isenburg Beheer BV, de onderneming van Harmen en de onderneming van Ciska, een coachpraktijk, Allegro Coaching en Training.

Deze week betrekken ze tijdelijk een woning in Havelte en starten ze met de verbouwing van hun eigen boerderij aan de Kosterijstraat in Havelte. Ook in 2012 zal de campagne Proefondernemen in Drenthe worden voortgezet. Samen met het Ontwikkelingsbureau Veenhuizen wordt een campagne rondom Veenhuizen ingezet.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.