Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alles in een cruise wint aan populariteit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

LEIDSCHENDAM - Voor de economische instabiliteit neemt ook de onzekerheid bij vakantieboekers toe. Dit terwijl de behoefte aan vakantie onverminderd groot is. Onduidelijke prijsstelling en gebrek aan flexibiliteit zijn zaken die de consument ervan weerhouden om een vakantie te boeken. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor een alles-in-eenvakantie, zo bleek uit recent onderzoek van NBTC-NIPO Research.

MSC Cruises begrijpt als geen ander waarom een vakantie zonder extra kosten populair is. "Je krijgt veel waar voor je geld. En dat is in financieel onzekere tijden prettig." aldus Erik Schuffel van MSC Cruises Nederland. Daarom introduceert MSC Cruises het Allegrissimo-pakket, een aanvulling op de - al zeer uitgebreide - all inclusive formule. Hiermee speelt de mediterrane cruiserederij in op de laatste tendensen in de vakantiemarkt.

De alles-in-eenvakantie is populair
In 2011 boekten Nederlanders maar liefst 1,31 miljoen van dergelijke vakanties, blijkt uit cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research. Ook MSC Cruises ziet het aantal boekingen stijgen. "Vooral gezinnen met kinderen vinden het all-inclusive concept praktisch. Kinderen kunnen zelfstandig en vrij alles zelf doen, en bij het eten in buffetvorm - bij MSC standaard inclusief - is er altijd wel iets lekkers voor hen.

Met het Allegrissimo pakket zijn nu ook de drankjes inbegrepen." aldus Erik Schuffel van MSC Cruises Nederland. "De voordelen voor de ouders zijn duidelijk, zij weten precies waar ze aan toe zijn. Voor een bepaald bedrag is het hele gezin tijdens de vakantie verzekerd van onbeperkt eten én drinken, in de vele restaurants en bars aan boord." MSC Cruises biedt verschillende all-inclusive pakketten, van te voren via het reisbureau te reserveren.

© Nationale Recreatiegids

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.