Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

RBT stopt exploitatie VVV winkels vanaf 2013

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

ZWOLLE - Per 1 januari 2013 stopt het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Vechtdal-IJsseldelta met de exploitatie van de VVV's in Zwolle, Giethoorn, Kampen, Ommen en Hardenberg. De traditionele VVV rol van vraagbaak is door de opkomst van internet en social media sterk veranderd.

De veranderende wensen van de consument, die tegenwoordig informatie op elk moment op elke plek voorhanden wil hebben zorgen ervoor dat een fysieke winkel (in de toekomst) steeds minder noodzakelijk is. Gemeenten en ondernemers geven aan dat zij vooral willen investeren in promotie en marketing, om zo meer consumenten naar stad en regio te trekken.

Hierdoor is een verschuiving ontstaan van de inzet van budgetten richting de marketingactiviteiten van het RBT, ten koste van de VVV winkels. Ondanks de betrokkenheid en enorme inzet van de medewerkers lukt het daarom niet meer de VVV vestigingen kostendekkend te exploiteren.

Gastheerschap taak ondernemers
Het besluit hoeft nog niet het definitieve einde van de VVV functie in stad en regio te betekenen. Dat er nog steeds bestaansrecht is voor een informatie-en promotiepunt blijkt uit het feit dat in 2011 meer dan 250.000 bezoekers de VVV vestigingen bezochten. Daarom wil het RBT samen met ondernemers bekijken op welke manier in de toekomst toch het gastheerschap uitgeoefend kan worden in een vorm die past bij deze tijd.

Tot de opties behoren een agentschap in een bestaande winkel, een informatiepunt of een zuil met toeristische informatie. Ook VVV Nederland zal hierbij betrokken worden, om zo samen nieuwe samenwerkingsvormen te onderzoeken onder de noemer "Gastheerschap 3.0",gastheerschap dat aansluit bij de wensen van de moderne consument. Voor welke vorm ook wordt gekozen, uitgangspunt is dat ondernemers de verantwoording dragen voor de exploitatie en dat het RBT regisseert en coördineert.

Promotie taak RBT
De komende maanden zullen gebruikt worden om met betrokkenen te kijken naar goede alternatieven, zodat bezoekers ook vanaf 2013 gastvrij ontvangen zullen worden.

Het RBT richt zich primair op de taak om stad en regio bekender te maken en bezoekers te trekken, de ondernemers zorgen er middels goed gastheerschap en een aantrekkelijk product voor dat consumenten gelduitgeven en de regionale economie versterken.

Daarmee komt het gastheerschap weer terug bij de partij waar het in eerste instantie hoort en die er het meeste baat bij heeft: bij de ondernemers.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.