Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groeiende wens naar authenticiteit op Ibiza

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

IBIZA - Met een forse uitbreiding van circa 75 nieuwe vakantiehuizen op Ibiza verwacht Belvilla tegemoet te komen aan de groeiende wens om een authentieke vakantie te vieren op dit populaire Spaanse eiland. AlhoewelIbiza voor velen de naam van feesteiland heeft, biedt deze bestemming ook volop mogelijkheden voor gezinnen, rustzoekers en liefhebbers van natuur en couleur locale.

Diversiteit aan vakantiehuizen
De villa's en finca's die Belvilla aanbiedt, liggen verspreid over heel Ibiza, met een concentratie in het zuidwesten en het noordoosten. Het aanbod bestaat uit comfortabele tot zeer luxe vakantiewoningen, variërend in grootte van twee tot zestien personen. Bijna alle huizen beschikken over een (privé)zwembad.

Circa een kwart van de vakantiehuizen op Ibiza behoort tot de recent gelanceerde Belvilla EliteCollection, een strikte selectie van luxe, perfect afgewerkte vakantiehuizen, veelal met extra services, zoals een kok of babysit. Belvilla verwacht het aanbod op Ibiza in de loop van 2012 nog verder uitte breiden naar ruim 100 vakantiehuizen.

Groeiende wens naar karakteristieke vakantiehuizen
Omin de groeiende wens naar karakteristieke vakantiehuizen te voorzien, heeft Belvilla het totale aanbod uitgebreid met +20 procent ten opzichte van vorig jaar. Naast de forse uitbreiding op Ibiza is het aanbod eveneens gegroeid in Spanje als geheel (+26 procent).

De populariteit van Zuid-Europa toont zich tevens in een groeiend aanbod in Portugal (+60 procent) en Italië (+42 procent). De groei in Portugal zit voornamelijk aan de Algarve.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.