Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Plannen op goedbezochte Vakantiebeurs 2012

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km

UTRECHT - Nederlanders zijn een reislustig volkje. Ondanks economische tegenwind en sombere marktvoorspellingen zijn op de Vakantiebeurs 2012 in Utrecht weer volop vakantieplannen gemaakt voor het komende seizoen. Het jaarlijkse reisevent is zeer succesvol verlopen en de belangstelling was groot. De teller steeg tot 126.279 bezoekers, een toename van 3,4 procent ten opzichte van de voorgaande editie (122.100). 

De bezoekers waren vooral geïnteresseerd in informatie over Europa (45 procent), gevolgd door een ver weg bestemming (41 procent) en Nederland (14 procent). Italië heeft ten opzichte van vorig jaar met Frankrijk van plaats gewisseld als meest populaire Europese vakantieland. Spanje is wederom derde.

Deze top 3 wordt gevolgd door Duitsland en Oostenrijk/Zwitserland. Landen binnen Europa die ook goed scoren zijn respectievelijk Portugal, Griekenland en Scandinavië. Dit blijkt uit de evaluatie van beursorganisatie VNU Exhibitions Europe.

Indonesië
Buiten Europa gaat de meeste aandacht uit naar Azië, vooral Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië. De USA werd als tweede genoemd en Zuid-Amerika als derde, vooral Costa Rica, Argentinië, Brazilië, Mexico en Peru.

Informatie inwinnen
Meest belangrijke reden voor een bezoek aan de Vakantiebeurs was het inwinnen van informatie over de volgende vakantiebestemming. Andere motieven waren het uitkiezen van een vakantie, een dagje uit en informatie verzamelen over een reeds geboekte vakantie. Bijna een op de tien bezoekers was naar de Jaarbeurs in Utrecht gekomen om de komende vakantie daadwerkelijk te boeken.

Actief, sportief, avontuurlijk
Actieve, sportieve, avontuurlijke en stedenvakanties zijn in gelijke mate het meest populair. Op de voet gevolgd door achtereenvolgens kampeervakanties, strandvakanties, fiets- en wandelvakanties. Gevraagd naar de voorkeur van de accommodatie voor de komende vakantie blijkt het hotel veruit het meest geliefd. Daarna volgen camping, appartement, vakantiewoning, vakantiepark en een cruisereis.

3.000 euro
De vakantiegangers denken gemiddeld in totaal dit jaar per persoon bijna 3.000 euro aan vakanties te besteden: 28 procent tot 1.500 euro, 23 procent van 1.500 tot 2.500 euro en bijna de helft (49 procent) geeft een bedrag uit van 2.500 tot zelfs meer dan 10.000 euro.

Duurzaam
Uit de evaluatie blijkt verder dat ruim driekwart (77 procent) van de beursbezoekers bereid is om meer te betalen als een reis duurzaam wordt georganiseerd. Op een vakantie van 1.000 euro gemiddeld 85 euro per persoon: 39 procent wil 25 tot 30 euro bijbetalen, 32 procent heeft er 50 tot 100 euro extra voor over en 29 procent is zelfs bereid om nog meer te betalen, tot bedragen van boven de 250 euro.

Alle werelddelen
Thema van de Vakantiebeurs was ‘Een koffer vol ervaringen'. De bezoekers deden een schat aan ideeën op bij exposanten vanuit alle werelddelen. Kroatië was het Gastland Europa. ‘OntmoetNL' omvatte de Nederlandse exposanten die het beste van zichzelf lieten zien in prachtige individuele stands en op het Nederland Podium.

© Nationale Recreatiegids

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.