Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Aantal vakanties naar Duitsland neemt ook in 2012 toe

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km

BERLIJN - Nederlanders trekken zich wat hun reisplannen betreft weinig aan van de economische crisis. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van IPK in opdracht van de Deutsche Zentrale für Tourismus onder inwoners van achttien landen. Volgens het onderzoek gaat liefst 69 procent van de Nederlanders net zo vaak en ver op vakantie als voorheen.

Vooral op jongeren tussen vijftien en vijfendertig mensen met een hoger inkomen of afkomstig uit de Randstad heeft de crisis geen effect. De overige Nederlanders zeggen dat de crisis hun reisgedrag wel degelijk beïnvloedt. Van deze 'crisisgevoelige' mensen‘ zegt vijf procent in het komende jaar helemaal geen reizen te willen ondernemen; 26 procent is van plan korter en/of minder duur op vakantie te gaan.

Nederlanders gek op Duitsland
Nederlanders zijn al jaren gek op Duitsland. Uit het onlangs gepubliceerde 'continu vakantieonderzoek' van NBTC-NIPO bleek dat Duitsland voor de vijfde keer op rij het favoriete vakantieland is voor de Nederlanders. Volgens de ANWB is Duitsland inmiddels ook de tweede wintersportbestemming voor de Nederlanders, na Oostenrijk.

Duitsland is niet alleen bij Nederlanders een geliefde vakantiebestemming: volgens de World Travel Monitor van IPK behoort het land tot de top drie van favoriete vakantiebestemmingen van alle Europeanen. Duitsland profiteert met name van veel korte vakanties, waaronder stedentrips. In de top twintig van de Europese steden met de meeste overnachtingen staan maar liefst vijf Duitse steden: Berlijn (op plaats drie, na Londen en Parijs), München, Hamburg, Frankfurt en Keulen.

Duitsland: Traditioneel én trendy
Sinds 2009 groeit het toerisme naar Duitsland harder dan het toerisme wereldwijd. Grote evenementen zoals het WK voetbal in 2006, hebben een blijvende positieve uitwerking gehad op het imago van Duitsland. Met name op het gebied van cultureel erfgoed, infrastructuur en het milieu scoort Duitsland punten.

Nederlanders stellen de veelzijdigheid en kwaliteit van het vakantieaanbod in Duitsland op prijs. Ook de horeca wordt zeer positief beoordeeld. Daarnaast geven ze een hoge waardering aan de natuur, de gastvrije bevolking en de sfeer in Duitsland in zijn geheel. De meeste Nederlanders associëren Duitsland met interessante bezienswaardigheden en cultuur, én een aantrekkelijk prijsniveau.

"Het Duits Verkeersbureau heeft de afgelopen jaren de moderne kanten van Duitsland op de kaart gezet. De grootste winst voor het toerisme was de hereniging van Duitsland. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar de nieuwe Bundesländer te vinden.

Ook in 2012 meer Nederlanders naar Duitsland
De economische crisis zal het toerisme ook in 2012 beïnvloeden. De grootste groep Nederlanders - op wiens reisgedrag de crisis geen effect heeft - zal nog steeds naar Duitsland komen. Maar het buurland heeft met zijn voordelige vakantieaanbod ook voor de tweede groep, de mensen die wél gevoelig zijn voor de crisis, genoeg te bieden.

''Met zijn ongerepte natuur, bruisende steden en boven alles een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zal het aantal vakanties van Nederlanders naar Duitsland ook in 2012 toenemen'', aldus Michaela Klare.

© Nationale Recreatiegids

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.

10 juni '24 (15:57)

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

10 juni '24 (11:28)

Utrecht maakt nieuw beleid voor evenementen: vanaf 2027 geen winterfestivals in aantal parken

Een aantal parken in de gemeente Utrecht zullen vanaf 2027 geen winterfestivals meer huizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Die stemde in met een zogeheten locatieprofiel voor evenementlocaties. Hierdoor zullen de winterfestivals die nu nog in het Griftpark, op het Domplein en in park Transwijk worden georganiseerd een andere locatie moeten vinden, meldt DUIC.