Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlander iets minder vaak op vakantie in 2012

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

LEIDSCHENDAM - Voor 2012 verwacht NBTC-NIPO Research voor het eerst sinds de jaren tachtig een lichte daling in het aantal vakanties van Nederlanders. Reden hiervoor is de verslechterde economische omstandigheden.

Nederlanders blijven naar verwachting nog wel op vakantie gaan, maar gaan korter, minder ver, minder vaak of minder luxe.Daarnaast geven ze ook minder uit aan de vakantie. Dit baseert NBTC-NIPO Research op grootschalig onderzoek naar de vakantie-intentie van de Nederlander. Tijdens de Tourism Expo Day op 10 januari worden de resultaten nader toegelicht.

Vakantie is en blijft belangrijk
Ruimdriekwart van de Nederlanders geeft aan in 2012 op vakantie te willen gaan. Dit percentage is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Crisis of geen crisis, vakantie is en blijft belangrijk voor de Nederlander. Het aantal keren dat Nederlanders op vakantie willen, lijkt echter iets af te nemen. Als er al bezuinigd moet worden op vakanties, dan gaat de Nederlander iets korter, minder ver of minder luxe op vakantie.

Stabilisatie eigen land, daling buitenland
NBTC-NIPOResearch verwacht dat het aantal vakanties naar het buitenland licht zal dalen. Met name verre reizen zullen, mede door stijgende kosten, minder in trek zijn. Dichterbij gelegen bestemmingen zullen het waarschijnlijk beter doen.

Voor vakanties in eigen land wordt een stabilisatie verwacht, waarbij het aantal lange (zomer)vakanties wellicht iets zal groeien. Daar tegenover staat echter een daling van het aantal korte, veelal extra vakanties. Voor zowel binnenlandse als buitenlandse vakanties geldt dat de bestedingen licht zullen dalen.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.