Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sascha Visser opent vakantiebeurs

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

UTRECHT- Sascha Visser, finalist van Expeditie Robinson 2011, opent namens Gezondopreis.nl de vakantiebeurs. Daarna zal hij tijdens de perslunch, samen met reisziekteexpert dr. David Overbosch, de resultaten van een door TNS Nipo gehouden onderzoek onder ruim 500 respondenten, delen. Het onderzoek ontkracht enkele ‘broodje aap' verhalen over gezond op reis gaan en gezond weer thuis komen.

Gezondopreis.nl stelt zich ten doel om vakantiegangers en zakenreizigers bewust te maken van gezondheidsrisico's en preventie van infectieziekten. Een groot deel van de reizigers is onbekend met mogelijke risico's voor hun gezondheid van veelvoorkomende infectieziekten in populaire vakantielanden. Zij nemen geen voorzorgsmaatregelen om hun (goede) gezondheid tijdens en na hun vakantie vast te houden. De voorlichtingscampagne 'Gezondopreis.nl' is voor het vierde achtereenvolgende jaar hoofdsponsor van de vakantiebeurs.

Expeditie Robinson
Sascha Visser werd bekend van zijn rol in Onderweg naar Morgen en als presentator van meerdere programma's bij TMF. Afgelopen zomer reisde hij samen met 15 andere bekende Nederlanders en Vlamingen af naar de Filipijnen om mee te doen aan Expeditie Robinson, dé realityserie die draait om overleven op een onbewoond eiland.

Gratis voorlichting
Op de stand is gratis gezond op reisadvies te krijgen. Deze voorlichting over de risico’s, de preventieve maatregelen en eventuele vaccinaties wordt gegeven door reisverpleegkundigen van de GGD. Bezoekers van de vakantiebeurs kunnen dus met al hun vragen op het gebied van gezondheid en reizen op deze stand terecht.
 
Maarten Boomsma, woordvoerder van Gezondopreis.nl: ”Met deze praktische adviezen kunnen reizigers zich optimaal voorbereiden om na een prachtige reis ook weer gezond thuis te komen. Daarnaast kun je bij onze stand een screentest doen en hebben we een ‘levend gangpad.’ ”

Gezondheidsrisico’s niet alleen bij verre bestemmingen
"Nietalleen reizigers die naar verre bestemmingen gaan lopen risico op infectieziekten, ook dichterbij kunnen de hygiënische omstandigheden eenbedreiging vormen voor de gezondheid. Reizigers stellen zich vaak onbewust bloot aan gezondheidsrisico’s. Risico’s zitten soms in kleine en onbeduidende dingen, zoals een ijsje op een terras. Daarom is voorlichting zo ontzettend belangrijk", aldus woordvoerder Gezondopreis.nl.

De Vakantiebeurs 2012 is te bezoeken van woensdag 11 januari tot en met zondag 15 januari 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.