Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

HISWA Amsterdam Boat Show 2012 trok 41.000 bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM – De vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show is door de beursorganisatie met een positief gevoel afgesloten. In totaal brachten circa 41.000 mensen een bezoek aan de grootste watersportbeurs van de Benelux. De HISWA wordt volgend jaar van 5 tot en met 10 maart gehouden in Amsterdam RAI.

De vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show bood alles op het gebied van watersport. Duizenden nautische artikelen en een uitgebreid assortiment zeil- en motorboten, sportboten en sloepenwaren op de beursvloer te bewonderen. Naast vele primeurs en innovatieswerd dit jaar voor het eerst de mogelijkheid geboden proefvaarten te maken in RAI-Haven. Ook voor gebruikte boten kon men terecht op de HISWA. Snelheidsduivels konden hun hart ophalen in de Power Boat Zone enwie van duiken houdt, kon terecht in het speciale Duikpaviljoen op de beursvloer.

Verfrissend
Toch ontkomt ook de HISWA niet aan de huidige economische situatie. De beurs trok dit jaar minder bezoekers dan de vorige editie, toen circa 48.000 mensen de beurs bezochten. Ondanks het lagere bezoekersaantal is Amsterdam RAI tevreden met deze editie van HISWA ‘nieuwe stijl’. Beursmanager Rikkert Graat van Amsterdam RAI: “Een beurs is een afspiegeling van de markt en dat ook de watersport te maken heeft met economische tegenwind is geen nieuws meer.

We hebben van onze bezoekers echter vele positieve reacties mogen ontvangen op deze vernieuwde HISWA.En dat smaakt naar meer. De nieuwe beursindeling werd als verfrissend, vernieuwend, overzichtelijk en goed gesegmenteerd ervaren. Ook de vele clinics, demonstraties en activiteiten op en rond de beursvloer mochten zich in een grote belangstelling verheugen, evenals de lezingen en workshops van zeehelden als Henk de Velde, Wouter Verbaak en Laura Dekker.”

Exposanten positief
Ook de eerste reacties van exposanten op deze editie van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn overwegend positief. Ondanks het economische tij werd er over het algemeen goed verkocht op de beursvloer. Jan van Duyn van Dekker Watersport is enthousiast over HISWA 2012: ”We zijn erg tevreden; na vier dagen hadden we al de omzet die we vorig jaar in totaal hadden bereikt.” Gerke Smakman van Dragon Marine kijkt uit naar HISWA 2013 en heeft zijn standruimte al gereserveerd: “We hebben in elk segment goed verkocht.

Voor 2013 nemen we nóg meer standruimte.” Hessel Fekkes van Waterspoor uit Koudum: “Als dit crisis is, dan heb ik het gevoel dat hij ons voorbij vaart; het was een zeer goede HISWA 2012 voorons.” Voor trouwe HISWA-deelnemer Jerry Schuiten van Interboat Sloepen & Cruisers was het naar eigen zeggen ‘de beste beurs ooit’.

 © Nationale Recreatiegids

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.