Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Forse investeringen in haven Scheveningen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

DEN HAAG - De komende jaren wordt fors geïnvesteerd in de positie van Scheveningen haven als een krachtig maritiem en toeristisch gebied. De kades worden opgeknapt en de visserijsector krijgt meer ruimte. De Derde Haven krijgt een nieuwe gemengde bestemming voor zeezeilschepen en bedrijfsschepen. De circa 700 woningen worden gebouwd op het Norfolkterrein. Hiervoor is een overeenkomst getekend met ASR, Malherbe en Vestia.

Daarnaast is er in het plan ruimte voor hotels, restaurants, en bedrijven. Een kabelbaan gaat de havenhoofden met elkaar verbinden. De vernieuwing van het gebied moet leiden tot een toename van werkgelegenheid in het toerisme, de watersport en de visserij. Dit alles staat in het stedenbouwkundige plan dat het college van b & w heeft vastgesteld en dat een verdere uitwerking is van de in 2008 door de Raad vastgestelde nota van uitgangspunten.

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting): "Met deze investeringen komt het college tegemoet aan de wensen van de verschillende partijen. De visserijsector kan uitbreiden en er is ruimte voor watersport en recreatie. Door de haven goed te verbinden via de nieuwe boulevard met de rest van Scheveningen zullen we ook meer bezoekers trekken.".

Visserij
De visserijsector heeft aangegeven te willen uitbreiden en die ruimte krijgt ze op het Noordelijk Havenhoofd. De sector zal zelf de bestaande bebouwing renoveren en er is een mogelijkheid voor nieuwbouw van 5000 m2 op de kop van de Visafslagweg. De gemeente en de visserijsector hebben hierover een intentieovereenkomst gesloten.

Draagvlak en economische haalbaarheid
Inbreng van de Klankbordgroep, gesignaleerde wensen van bewoners, bedrijfsleven en de politiek, en tot slot veranderde marktomstandigheden hebben ertoe geleid dat bij de uitwerking van de Nota van Uitgangspunten onderdelen zijn aangepast en nieuwe keuzes zijn gemaakt.

Stedenbouwkundig plan
Het stedenbouwkundige plan voorziet in de bouw van circa 700 woningen, een vijf sterren hotel op het zuidelijk havenhoofd, een 3 sterren hotel aan het Adriaan Maasplein op het Noordelijk Havenhoofd. En uitbreiding van de visserijsector op het Noordelijk Havenhoofd in de Eerste Haven. De Derde Haven krijgt een nieuwe bestemming voor zeezeilschepen en bedrijfsschepen.

In de nieuwe plannen is ook volop ruimte voor winkels en bedrijven. Een kabelbaan zal beide havenhoofden met elkaar verbinden. Voor surfers en beoefenaars van strandsporten komt op het strand bij het Noordelijk Havenhoofd een Beach City met beachstadion.

© Nationale Recreatiegids

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.

10 juni '24 (15:57)

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

10 juni '24 (11:28)

Utrecht maakt nieuw beleid voor evenementen: vanaf 2027 geen winterfestivals in aantal parken

Een aantal parken in de gemeente Utrecht zullen vanaf 2027 geen winterfestivals meer huizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Die stemde in met een zogeheten locatieprofiel voor evenementlocaties. Hierdoor zullen de winterfestivals die nu nog in het Griftpark, op het Domplein en in park Transwijk worden georganiseerd een andere locatie moeten vinden, meldt DUIC.