Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zomers pinksterweekend in het vooruitzicht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

DEN HAAG (Novum) - Nederland maakt zich op voor een zonnig en warm pinksterweekend. Het blijft de komende drie dagen helder en vrijwel overal droog. De temperatuur zit dichter bij de 25 dan bij de 20 graden. Dat meldt Weerplaza vrijdag. Het zomerweer brengt ook risico's met zich mee voor onder anderen zonnebaders en watersporters.

De zonkracht is de komende dagen voor Nederlandse begrippen behoorlijk sterk. De zonkracht ligt tussen de 6 en 7, waardoor een niet gebruinde huid op de piekuren binnen een kwartiertje kan verbranden.

Vooral zaterdag staat de wind van de kust af waardoor surfers en andere watersporters gemakkelijk kunnen afdrijven. Omdat het zeewater met elf of twaalf graden nog behoorlijk koud is kan dat voor problemen zorgen.

"We waarschuwen niet voor niets", zegt directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. "Jaarlijks moeten we nog te vaak mensen met kramp en onderkoeling helpen en onze missie is om ongelukken juist zo veel mogelijk te voorkomen."

Op veel plaatsen is de Reddingsbrigade komend weekend al actief, maar nog niet overal. Van Mourik adviseert alleen te gaan zwemmen op plaatsen waar toezicht worden gehouden.

De Reddingsbrigade deelt ook weer polsbandjes voor kinderen uit op stranden en in recreatiegebieden. Ouders kunnen daarop hun telefoonnummer zetten, zodat verdwaalde kinderen sneller met hun ouders herenigd kunnen worden. Jaarlijks moet de Reddingsbrigade zo'n zevenhonderd zoekgeraakte kinderen helpen.

De Brandwondenstichting waarschuwde ook al voor gevaar tijdens de pinksterdagen door onveilig barbecuegedrag. Vooral vloeibare brandmiddelen zoals spiritus zorgen voor slachtoffers. De enige veilige manier om de barbecue aan te steken is volgens de stichting met aanmaakblokjes.

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.