Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vrijmarkthandelaren rekenen op 295 miljoen euro

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM (Novum) - Nederlanders die dit jaar met Koninginnedag spullen gaan verkopen op de vrijmarkt verwachten 98 euro per persoon te verdienen. Dat is elf euro meer dan vorig jaar werd opgehaald. In totaal wordt een omzet van 295 miljoen euro verwacht. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van ING. Overigens schatten de verkopers hun verwachte omzet meestal te rooskleurig in.

Iets minder dan de helft van de Nederlanders is van plan maandag een bezoek te brengen aan een van de vele vrijmarkten. Volgens het onderzoek van ING is maar liefst 23 procent van de volwassen Nederlanders van plan spullen te gaan verkopen.

De belangrijkste overweging om dat te doen, is de kans om van overtollige spullen af te komen, zegt bijna de helft van de respondenten. Minder dan een vijfde van de verkopers is het hoofdzakelijk om het geld te doen.

Of de gedroomde omzet van 295 miljoen euro ook gehaald zal worden, is overigens maar zeer de vraag. Econoom Charles Kalshoven van ING stipt aan dat dit in belangrijke mate van het weer afhangt. "Een derde van de verkopers en een kwart van de kopers laat het bij regen afweten."

Bovendien schatten vrijmarktverkopers de omzet die ze denken te behalen stelselmatig veel te hoog in. Zo verwachtten ze vorig jaar een omzet van 290 miljoen euro. Uiteindelijk werd slechts 170 miljoen euro verdiend, hoewel Koninginnedag toen warm en zonnig was. Volgens Kalshoven komt de omzet dit jaar waarschijnlijk niet uit boven die van vorig jaar.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.