Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veelbelovende start fietsseizoen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
ANTWERPEN - Daar is de lente, daar zijn de fietsers. De fietstellers langs het knooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen noteerden in maart al meteen topcijfers. De voorbije drie weken telde Toerisme Provincie Antwerpen 5 procent meer fietsers dan in dezelfde periode vorig jaar.
 
Donderdag 15 maart was de voorlopige topdag, met gemiddeld 1200 registraties bij de 11 fietstellers in de provincie. Wat is de economische impact van dat fietstoerisme en hoe evalueert de fietser hetaanbod? Via een grootschalige studie peilt Toerisme Provincie Antwerpennaar de antwoorden.
 
In 2011 zorgde de fraaie aprilmaand voor uitzonderlijke fietscijfers. Dit jaar leverden de eerstemooie lentedagen in maart al meteen topresultaten. Verspreid langs het knooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen liggen 11 fietstellers. Tijdens de eerste drie weken van maart telde Toerisme Provincie Antwerpen 5 procent meer fietsers dan in dezelfde periode vorig jaar.
 
De voorlopige topdag was donderdag 15 maart, vooraf door de weermakers aangekondigd als een schitterende dag. De tellers registreerden toen gemiddeld 1200 fietsers. Absolute uitschieter vormde de teller bij het Drierivierenpunt in Rumst, met maar liefst 2383 fietsers. Door het aanhoudende mooie weer bleven de resultaten de voorbije dagen prima. 
 
IngaVerhaert, gedeputeerde voor toerisme: “Dat belooft voor de rest van hetjaar. Het weer vormt natuurlijk een cruciale factor, maar ook aantrekkelijke nieuwe producten spelen een rol. Daarom plannen we vanaf juni een actie rond fietsen, picknicken en streeklekkers in de AntwerpseKempen en Scheldeland.”  
 
Grootschalige fietsstudie
Wiezijn de fietsers, hoe evalueren ze het aanbod en wat is de economische return? Om de vijf jaar organiseert Toerisme Provincie Antwerpen een grootschalige fietsstudie. Het onderzoek van 2002 illustreerde de nood aan overheidsinvesteringen bij de aanleg van recreatieve fietsroutes. Destudie van 2007 toonde aan dat de realisatie van het fietsknooppuntennetwerk (2900 km) inderdaad een enorme impuls gaf aan het fietstoerisme.
 
Inga Verhaert: “In 2012 peilen we opnieuw naar de economische impact. Maar we zullen de fietser ook vragen hoe hij het aanbod evalueert en waar nog kwaliteitsverbetering mogelijk is. Ten slotte bestuderen we de positie van de provincie Antwerpen als fietsbestemming. Al die resultaten maken het mogelijk om in de toekomst nog beter in te spelen op de wensen en verwachtingen van de recreatieve fietser.”
 
© Nationale Recreatiegids
 
12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.