Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wadlopen leukste natuurbelevenis 2011

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

PIETERBUREN - Wadlopen is door beleveniswinkel Nature’s Gift uitgeroepen tot leukste en populairste natuurbelevenis in 2011. Op maandag 19 maart is in de haven van Lauwersoog de Nature’s Gift Award overhandigd aan Stichting Wadloopcentrum Pieterburen.

Populaire natuurbelevenissen
Vandaag op dinsdag 20 maart begint officieel de lente. Het startschot voor leuke dingen doen in de natuur. Gisteren is op een overwegend zonnige lentedag de Nature’s Gift Award uitgereikt aan de leukste en populairste natuurbelevenis in 2011. Wadlopen mag een jaar lang deze titel dragen. “Andere kanshebbers waren een overnachting in de natuur ineen trekkershut en paardrijden langs het strand van Scheveningen”, aldus Bjorn Duis van Nature’s Gift.

Wadlopen
Nederlanders zijn afgelopen jaar massaal gaan wadlopen. De boot op, zeehonden zien en vooral struinen van zandplaat naar zandplaat door het unieke Nederlandse Waddengebied. Stichting Wadloopcentrum Pieterburen regelt jaarlijks ruim 250 leuke wadlooptochten voor jong en oud. Meer dan 85 wadloopgidsen zorgen voor een educatieve en veilige dag. Bestuurslid Mark de Waard is vooral trots en voelt zich een gelukkig man. “Een extra blijk van waardering voor onze organisatie”.

Nature’s Gift
Nature’s Gift is onderdeel van Doen & Co en is aanbieder van de leukste belevenissen in de natuur. Een ontdekkingstocht over de Wadden, een excursie met een gids (veelal via SBB of IVN), overnachting in een trekkershut en een vaartocht in Giethoorn. Kijk op www.naturesgift.nl voor een overzicht van alle belevenissen.

© Nationale Recreatiegids

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.