Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duurzame tuin van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra op Floriade

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

VENLO - Op themaveld Green Engine is tijdens de Floriade de Duurzame Tuin van NL Label te bezoeken. Afgelopen vrijdag tekenden de gerenommeerde tuinarchitecten van NL Label, Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra, het deelnamecontract met de Floriade organisatie.  Nico Wissing heeft meer dan 25 jaar ervaring in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud.

Hij geeft lezingen in binnen- en buitenland en wordt gezien als visionair in het groen. Ook Lodewijk Hoekstra heeft jarenlange ervaring in de groensector en is met name bekend geworden als televisietuinman in tv-programma's als Eigen Huis en Tuin en Koffietijd.

De ambitie van de tuin die NL Label gaat realiseren op de Floriade is om Nederland te laten zien hoe je duurzame tuinen kunt vormgeven en inrichten. De tuin van 1.000 m2 is een weerspiegeling van het dagelijks leven en omvat de 4 thema's wonen, werken, privé en ‘cityfarming'.  Voor elk van de 4 thema's zijn tal van nieuwe producten en toepassingen bedacht.

In Wonen komt bijvoorbeeld een carport met een dak van solarpanelen te staan dat dient als oplaadpunt voer een elektrische auto. Bij het thema Cityfarming staat een groot eetbaar tuinhuis met zonnepanelen, groentes en kruiden op het dak en er is een presentatie over NL label. Voor het segment Werken is onder meer een buitenkantoor bedacht met zonnecollectoren en er is een alternatieve manier van regenwateropvang en -zuivering te zien.

In de tuin worden ook tal van duurzame beplantingsmogelijkheden getoond en er wordt een paviljoen gerealiseerd waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de toegepaste materialen. Met de inzending op het Floriadepark wil NL Label kennis ontsluiten over duurzame materialen aan zowel de consument als de vakman.

Dit gebeurt door het verhaal achter het product te vertellen in de vorm van een productpaspoort. In 1 oogopslag wordt dan helder in welke mate een product recyclebaar is, waar het vandaan komt en bijvoorbeeld hoe lang het meegaat. Zo wil NL Label innovatie op gang brengen bij leveranciers en producenten én een bewustzijn creëren bij de consument.

NL Label wil een gids zijn waarmee tuinproducten worden bekeken op de mate waarin ze duurzaam zijn en bijdragen aan milieu en natuurvriendelijkheid. Het label maakt deel uit van een grotere beweging die Wissing en Hoekstra in gang willen zetten met het boek dat binnenkort uitkomt genaamd "Sparren voor een duurzaam leven".

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.