Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Holland Naturally... featuring Floriade

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km

LEIDSCHENDAM - Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) lanceerde op 28 februari het internationale evenementjaar ‘Holland Naturally... featuring Floriade 2012'. Het evenementjaar zet, met de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Venlo als dragend element, het komende jaar de ‘groene' aspecten van Nederland in de schijnwerpers.

Het gaat daarbij om de nationale parken, nationale landschappen en de belangrijkste watergebieden. Het evenementjaar zal naar verwachting minimaal 200.000 extra buitenlandse (verblijf)toeristen opleveren.

Samenwerking Natuur EN Toerisme
"Een internationaal evenementjaar draagt voor Nederland bij aan extra buitenlandse toeristen, extra bestedingen, een grotere naamsbekendheid en lading voor het merk Holland", aldus Conrad van Tiggelen, directeur destinatiemarketing NBTC.

"Nu de sectoren natuur en toerisme beide hard getroffen worden door bezuinigingen, is het zaak om (nog) beter in te spelen op de behoeften van de bezoeker. Onder het motto ‘Holland Naturally' zetten wij Nederland (inter)nationaal op de kaart als aantrekkelijke bestemming met een divers, kwalitatief hoogwaardig en goed bereikbaar natuuraanbod."

Lekker Weg in de Natuur
Er is een internationale website ontwikkeld in het Nederlands (www.lekkerwegindenatuur.nl), Duits (www.hollandnaturland.de ) en Engels (www.hollandnaturally.com). Wereldwijd voert het NBTC tijdens het evenementjaar een PR-campagne om meer bekendheid te creëren voor het Nederlandse natuuraanbod. Daarnaast wordt in de buurlanden België en Duitsland en op de binnenlandse markt een marketingcampagne ontwikkeld onder het motto ‘actief genieten in de natuur'.

Economisch Belang
In 2011 brachten ruim 2 miljoen buitenlandse toeristen een bezoek aan een bos of een natuurgebied en daarbij besteedden zij zo'n 580 miljoen euro. Daarnaast recreëerden er in 2011 bijna 4 miljoen Nederlandse vakantiegangers in de Nederlandse natuur, waarbij ruim 800 miljoen euro werd uitgegeven. In totaal leverden deze binnen- en buitenlandse toeristen zo'n 1,3 miljard euro op voor de Nederlandse economie.

Lange Termijn Samenwerking
Het evenementjaar is tevens de opmaat voor een structurele samenwerking tussen toerisme en natuur. 28 februari is daartoe de eerste aanzet gedaan. Met de grootste natuurbeheerorganisaties en toeristisch recreatieve partijen zijn kansen voor de (inter)nationale marketing van de Nederlandse natuur besproken. Op basis hiervan wordt een plan uitgewerkt met speerpunten op de korte termijn.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.