Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Motorcrossers aangehouden op Veluwe en in Limburg

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

DRIEBERGEN - Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben afgelopen weekend tijdens een controle samen met de politie motorcrossers aangehouden bij Kootwijk op de Veluwe en in Limburg. Tegen de crossers is proces verbaal opgemaakt.

Gevaarlijke situaties
Het motorcrossen in een natuurgebied is verboden. De motoren rijden vaak met hoge snelheid over voetgangerspaden en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast wordt de natuur verstoord en zelfs vernield door het crossen. Staatsbosbeheer en politie controleren regelmatig om dit te voorkomen.

Stopteken
Tijdens een controle op de Veluwe werd een motorrijder op de Pomphulweg gesignaleerd. Hij negeerde een stopteken. Bij een tweede stopteken kon de man worden gecontroleerd. Een andere man reed over het Kootwijkerzand. Ook hij negeerde in eerste instantie een stopteken. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en het kapot rijden / verstoren van het natuurgebied.

Klachten
De afgelopen maanden ontving Staatsbosbeheer steeds meer klachten van bezoekers over motoren die door het Limburgse Schuitwater reden. Een maand geleden zelfs over een motor die dwars over een dassenburcht reed. Dit was aanleiding voor de Groene Brigade Limburg, gemeente, politie en Staatsbosbeheer om een gezamenlijke handhavingsactie te houden.

Boete
Tijdens deze actie zijn drie mannen uit Lomm en Velden betrapt, terwijl zij met hun motor aan het crossen waren op wandelpaden in dit stiltegebied. Twee van de drie mannen werden ook vorig jaar al bekeurd. Zij kunnen een boete tegemoet zien van een paar honderd euro's.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.