Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hulp gevraagd aan ijspubliek in De Wieden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

'S-GRAVENLAND - Natuurmonumenten doet een oproep aan bezoekers van het natuurgebied De Wieden in Overijssel. Door de winterse omstandigheden hebben veel dieren in het gebied het erg zwaar. De organisatie roept op om deze dieren zo min mogelijk te verstoren.

Schaatsgebied
Zodra het ijs betrouwbaar is, is De Wieden waarschijnlijk het mooiste schaatsgebied van Nederland. Uitgestrekte ijsvlaktes van plassen en meren, met elkaar verbonden door vaarten en sloten omzoomd door rietkragen.

Voor otters, reeën en watervogels in het gebied heeft de invallende vorst een andere betekenis. In de winter vinden deze dieren vrijwel geen eten. Ze overleven door in te teren op hun vetlaag en moeten dus heel zuinig met hun energie omspringen.

Drukte
Natuurmonumenten helpt de dieren door op enkele afgelegen plekken het water open te houden. Op andere plekken in De Wieden bruist het momenteel van de activiteit: rietsnijders zijn volop bezig en schaatsers verkennen het ijs. Daardoor is het nu extra druk in het gebied.

Door die drukte worden dieren gemakkelijker verstoord. Vooral honden jagen de schuwe dieren snel schrik aan. Bij elke verstoring moeten ze naar een veiliger plekje. Dat kost echter energie, die ze al hard nodig hebben om gewoon warm te blijven. Verstoring kan dieren zo net dat ongewenste zetje over de rand geven.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.