Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Promotiebeleid Elburg steviger op de kaart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

ELBURG - De gemeente Elburg wil de komende jaren meer geld en energie steken in de promotie van de gemeente. Dat is de boodschap van het marketing- en promotieplan 2012-2015 dat op 17 januari 2012 door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld onder de titel: "Elburg, steviger op de kaart".

Wethouder Rien Boukema van Elburg Beleid (EB) verwacht dat het promotiebeleid een positieve bijdrage levert aan het vergroten van de werkgelegenheid in de toeristische sector. Volgens Rien Boukema heeft de gemeente Elburg de toerist en recreant veel te bieden: "De schitterende Vesting met haar middeleeuwse sfeer, de cultuurhistorie en het winkelaanbod, het gevarieerde buitengebied met al het natuurschoon, het is toch uniek in Nederland".

"En niet te vergeten de mooie ligging aan het water van de Veluwse randmeren en het afwisselende landelijke gebied dat ideaal is voor fietsers en wandelaars. Dit marketing- en promotieplan is opgesteld om vooral in het voor en najaar meer bezoekers naar de gemeente Elburg te trekken."

De gegevens waarop het plan gebaseerd is, komen uit het onderzoek "Elburg, op de kaart" dat in het tweede en derde kwartaal van 2010 in de Vesting is uitgevoerd. Naast veel algemene informatie over marketing, toerisme en recreatie, geeft het plan antwoord op vragen betreffende de identiteit van Elburg. 

Het aantrekkelijker maken van het toeristisch aanbod in de toekomst en de wijze waarop de marketing en promotie van Elburg het beste georganiseerd kan worden. Rien Boukema ziet dan ook een breed gedragen plan: "Ook ben ik blij met de positieve participatie van diverse partijen zoals het TROP (toeristisch recreatief overleg platform)."

De praktische uitwerking van het plan is neergelegd in het zogenaamde activiteitenplan, waarin de verschillende projecten staan beschreven. Veel van de projecten hebben betrekking op de inzet van social media en de cultuurhistorie.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.