Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Redelijk toeristisch jaar voor Friesland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
LEEUWARDEN - Ondanks de natte en koele zomer en de recessie heeft Friesland een redelijk toeristisch jaar achter de rug. Volgens de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwamen er in 2011 bijna net zoveel toeristen naar Friesland als in 2010. Opvallend genoeg kwamen er meer buitenlandse toeristen naar Friesland, vooral uit Duitsland.
 
Door het slechte weer in het hoogseizoen viel het aantal Nederlandse gasten op dat moment terug. Vooral de kampeersector en de (open)botenverhuur hadden hiervan te lijden. De natte zomer was ook nadelig voor het toerisme op de Waddeneilanden. Waar de Waddeneilanden normaal extra profiteren van last minute boekingen en dagtoeristen, lieten zij het nu afweten vanwege het weer.
 
Naar verwachting komt het totale jaarresultaat van 2011 ongeveer één procent onder het niveau van 2010 uit.De verschillen per sector en per regio lopen nogal uiteen. Zo maakte debungalowsector een goed jaar door, maar hadden de hotels veel te lijdenonder de economische recessie.
 
Toeristische bedrijfsleven toekomstbestendig
Dekomende jaren moet extra aandacht worden besteed aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering in de kampeersector en in de botenverhuur. Nu al valt op dat bedrijven die beschikken over hoge kwaliteit en veel voorzieningen het duidelijk beter doen dan de collega’s. Dergelijke bedrijven zijn veel minder weersgevoelig.
 
Ook toeristische bedrijven diebeschikken over de nieuwste online boekingsmogelijkheden en gebruik maken van social media hebben een voorsprong op collega’s die dit nog niet inzetten.
 
Fryslân Marketing gaat in 2012 extra investeren in de marketing en promotie van Friesland als congres-, vergader- en evenementenlocatie. Dit is voorFriesland een nieuwe bedrijfssector met kansen. 
 
© Nationale Recreatiegids

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.