Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stijging inkomend toerisme

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

LEIDSCHENDAM - Het inkomend toerisme is in de eerste negen maanden van 2011 met zo'n 4 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat laten de CBS-cijfers zien.

Gasten en overnachtingen
Van januari tot en met september 2011 bezochten bijna 9 miljoen buitenlandse (zakelijke) toeristen ons land. Het aantal buitenlandse gasten in hotels steeg, net zoals die in de verblijfsrecreatieve accommodaties (campings, bungalows en groepsaccommodaties) in deze periode met 4 procent.

Wisselend beeld Europese herkomstlanden
De Europese herkomstlanden laten wederom een wisselend beeld zien. Rusland vertoonde in deze periode nog steeds het grootste groeipercentage (+27 procent), maar bleef in absolute zin klein ten opzichte van andere Europese herkomstmarkten.

Het aantal verblijfsgasten uit onze buurlanden Duitsland en België lieten een groei zien van respectievelijk 4 procent en 5 procent. Ook vanuit Zweden (+ 12 procent) en Noorwegen (+ 8 procent) hebben meer gasten in ons land overnacht in de periode januari - september 2011.

Vanuit de overige Europese herkomstlanden was kleine daling van het aantal gasten: Groot-Brittannië en Spanje (- 2 procent) en Frankrijk en Italië (- 3 procent)

Stijging aantal intercontinentale gasten
Alle intercontinentale markten zagen een stijging van het aantal gasten, op Japan na. Sommige intercontinentale herkomstmarkten lieten zelfs groeipercentages zien van dubbele cijfers. China loopt daarbij aan kop met een groeipercentage van 27 procent en vanuit Brazilië bedraagt de groei 23 procent.

Voor deze landen geldt een indrukwekkend groeipercentage maar in absolute zin gaat het (nog) om kleine aantallen. Verder kwamen er vanuit de Verenigde Staten 11 procent meer bezoekers. Japan ten slotte zag het aantal gasten met 9 procent dalen ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

© Nationale Recreatiegids

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.