Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zwolle sluit toeristisch jaar 2011 goed af

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ZWOLLE - Zwolle kan het toeristisch jaar 2011 positief afsluiten. Met ruim 90.000 bezoekers kan een record gevestigd worden, ten opzichte van voorgaande jaren. Met toeristische trekkers als het IJsbeeldenfestival en Museum de Fundatie wisten in 2011 veel bewoners, toeristen en recreanten de VVV winkel/UITshop als vertrekpunt te vinden. De inspanningen van Zwolle Marketing hebben er toe geleid dat de stad beter vindbaar en zichtbaar is.

Record: ruim 90.000 bezoekers VVV winkel
Er kan geconcludeerd worden dat Zwolle qua toeristische bezoeken nog steeds de stijgende lijn te pakken heeft. Velen van hen zien in de VVV winkel het ideale vertrek- en informatiepunt van hun bezoek aan Zwolle. De VVV winkel kan het jaar 2011 afsluiten met een aantal van ruim 90.000 bezoekers, een record gezien de behaalde resultaten in de voorgaande jaren. 

100.000e bezoeker voor IJsbeeldenfestival
Het IJsbeeldenfestival is nog niet ten einde en verwelkomt eerdaags de 100.000e bezoeker. Tijdens de feestdagen was het IJsbeeldenfestival enorm in trek als het ideale kerstvakantie-uitstapje voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Wachtrijen van maximaal drie kwartier waren geen belemmering om het spraakmakende evenement en de stad Zwolle te bezoeken.

In het nieuwe jaar is het ijsbeeldenfestival nog tot en met eind januari te zien. Een ander winters evenement van formaat is Holiday on Ice, dat vanaf vandaag vijf dagen lang in de IJsselhallen te zien is. Speciale gasten zijn Michael Boogerd en Darya Nucci.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.