Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Piste Circus Award voor jeugdige jongleur

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

DEN HAAG - De Club van Circusvrienden Nederland heeft de prestigieuze "de Piste Circus Award" toegekend aan de 16-jarige jongleur Nigel Voets uit Schiedam. Hij krijgt de prijs voor zijn prestaties tot nu en als stimulans zich te blijven ontwikkelen als jongleur.

Vanaf zijn zesde levensjaar is Nigel in de ban van diverse disciplines die de circuswereld kent. In het jeugdcircus Rotjeknor in Rotterdam maakte hij kennis met de basistechnieken van het jongleren, steltlopen, rola-rola, diabolo en het rijden op een eenwieler. Snel werd duidelijk dat hij jongleren het leukste vond. Daarmee begon een lange tijd van oefenen.

Op tienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het echte circus waarna vele optredens in zowel zomer- als wintercircus, in Nederland en in het buitenland, volgden. Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden tijdens de eerste serie uitzendingen van Hollands got's Talent. Nigel eindigde in de halve finale: een geweldige prestatie van de toen twaalfjarige.

De Club van Circusvrienden Nederland is onder de indruk van Nigels prestaties en wil tevens in zijn persoon het vele talent dat ons land kent, aanmoedigen door oefening een plek te verwerven in de circuswereld. Bovendien waardeert de Club het dat hij zijn talent ook ten dienste stelt door het geven van jongleerworkshops en daarmee inspeelt op een trend om via jongleren teambuilding te stimuleren.

De jeugdige Nigel treedt nog tot en met 30 december als volwaardig artiest op in het bekende Cirque d'Hiver in de Oranjerie in Roermond. Samen met vele bekende internationale artiesten verzorgt hij dagelijks voorstellingen tijdens de 29e editie van dit wintercircus.

De uitreiking vond plaats tijdens de voorstelling op dinsdag 27 december, in aanwezigheid van vele leden van de Club van Circusvrienden Nederland. De Piste CircusAward werd in 2010 uitgereikt aan de bekende Russische clown Olev Popow.

© Nationale Recreatiegids

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.