Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leiden staat bol van activiteiten tijdens 3FM Serious Request

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

LEIDEN - Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat van 18 tot en met 24 december in Leiden. Leiden is er helemaal klaar voor en het gaat een fantastische week worden. Niet alleen in en rondom het Glazen Huis is er van alles te doen, maar ook in de rest van de stad vinden allerlei activiteiten plaats. Leiden is daarom een bezoek meer dan waard tijdens de 3FM Serious Request-week.

Het Glazen Huis staat dit jaar op een unieke locatie, namelijk op het water, aan de Beestenmarkt. Zondagavond 18 december worden de 3FM DJ's Gerard Ekdom, Timur Palin en Coen Swijnenberg in het Glazen Huis opgesloten door niemand minder dan Gary Lightbody, zanger van de internationale band Snow Patrol. Deze band zal die avond ook een spetterend optreden verzorgen. Daarna zal zeven dagen lang, 24 uur per dag, radio worden gemaakt in het Glazen Huis.

In en rondom het Glazen Huis vinden allerlei acties plaats om geld op te halen voor het goede doel van het Rode Kruis ‘Moeders die getroffen zijn door oorlog en conflicten'. Op kerstavond, 24 december, worden de DJ's uit het Glazen Huis bevrijd en zal een spetterend eindfeest plaatsvinden bij Molen de Valk met onder andere een optreden van de wereldberoemde DJ Armin van Buuren.

Ook in de rest van Leiden is veel te doen tijdens deze actieweek. Zo bouwt Museum Boerhaave een heuse energiefabriek om energie op te wekken voor het Glazen Huis en bij Museum Volkenkunde is een foto-expositie te zien dat betrekking heeft op het Serious Request-thema. Het LVC, het Leidse Muziekpodium, heeft de gehele week een programma dat 24 uur per dag zal duren, met een aaneenschakeling van bijzondere optredens van artiesten uit alle genres.

Middenin het centrum van Leiden kan geschaatst worden op een sfeervol ingerichte ijsbaan met daarbij een heuse kerstmarkt met leuke kerstactiviteiten. Tot slot zijn er allerlei actiepleinen ingericht waar de hele week diverse acties zullen plaatsvinden voor het goede doel.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.