Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vanaf woensdag ideaal sneeuwfotoweer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM (Novum) - Liefhebbers van sneeuwfoto's doen er goed aan een van de komende dagen vrij te nemen. Dinsdag blijft het nog in verschillende gebieden van het land sneeuwen, maar vanaf woensdag zijn onder een strakke blauwe hemel met laaghangende mist prachtige sneeuwfoto's te maken, verwacht een woordvoerder van weeronline.nl.

Dit weer houdt in ieder geval tot het weekeinde aan. "Vrijwel alle komende dagen blijft het onder nul", zegt de woordvoerder. De meeste sneeuw is tot nu toe in het zuidwesten gevallen, daar ligt vijf tot tien centimeter. In het midden en westen van het land ligt een tot drie centimeter.

Vanuit het noordwesten trekt later meer sneeuw het land binnen. Hoe ver de sneeuw naar binnen trekt is niet bekend. Het westen loopt het eerste droog. In het oosten van Noord-Brabant en in Limburg houdt de sneeuw het langst aan. In Brabant kan het in de nacht nog sneeuwen en in het zuiden van Limburg kan het tot de volgende ochtend aanhouden.

De sneeuw blijft door de aanhoudende vorst liggen. "Dat wordt dus sneeuwpret in het weekeinde. Maar door de sneeuw groeit het ijs minder snel aan."

In Friesland, Groningen en een deel van Drenthe valt geen sneeuw. "Dat is dan weer goed voor de ijspret."

Om nu al over een Elfstedentocht te beginnen vindt de woordvoerder wat voorbarig. "Er is zeker anderhalve week vorst nodig. Het lijkt erop dat zondag de dooi invalt en daarmee de eerste neerslag komt, maar steeds als een dag verstrijkt wordt deze verwachting ook met een dag uitgesteld. In ieder geval is de uitgangspositie nu beter dan vorig jaar. Toen viel in een van de eerste vorstdagen veel sneeuw en dat heeft het toen voor een groot deel verpest."

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.