Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Stranden lopen opnieuw vol

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM (Novum) - De Nederlandse stranden kunnen ook woensdag rekenen op topdrukte. Veel zonliefhebbers trekken er net als maandag en dinsdag weer op uit om de dag aan de kust door te brengen. In populaire badplaatsen als Zandvoort, Scheveningen, Hoek van Holland en Bergen lieten de eerste badgasten zich al vroeg zien. Dat leverde 's ochtends nog weinig file op.

De wegen naar de kust lopen rond 10.30 uur 'mondjesmaat' vol, laat een woordvoerder van de ANWB weten. Hij verwacht de grootste drukte tussen 12.00 en 13.00 uur. Vooral op de A12 richting Scheveningen en op de A58 voor de Vlaketunnel richting de Zeeuwse stranden wordt het waarschijnlijk net als dinsdag weer druk.

De ANWB en de politie raden strandgangers aan om het openbaar vervoer te pakken. De NS zet op de trajecten richting Zandvoort en Hoek van Holland meer materieel in. "Dat komt neer op een extra treinstel", laat een woordvoerder weten. In Noordwijk worden woensdag en donderdag gratis strandpendelbussen ingezet.

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) denkt dat het mede door de zonnige week 'nog goed komt deze zomer'. Een strandtent heeft jaarlijks zo'n dertig mooie dagen nodig. Nu zitten ze, ondanks het slechte weer van de afgelopen maand, ongeveer op de helft.

Aan de Nederlandse kust wordt het woensdag zo'n 23 graden. De temperatuur loopt in het binnenland verder op naar mogelijk 29 graden in het zuidoosten. Het RIVM waarschuwt woensdag voor de sterke straling van de zon, zonkracht 7. De kans op verbranding is daardoor extra groot.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.