Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Festivals en evenementen voorbereid op noodweer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM (Novum) - Diverse festivals en evenementen hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen in verband met het voorspelde noodweer van donderdagavond. Cultureel festival Oerol op Terschelling en theaterfestival De Parade in Rotterdam hebben vooralsnog geen voorstelling afgelast, maar staan op scherp.

"We hebben een directe lijn met Rijkswaterstaat. Zij kijken vanaf de vuurtoren wanneer het noodweer onze kant op komt", meldt een woordvoerder van Oerol donderdag aan het begin van de avond. "Mocht het weer te slecht zijn, dan hebben wij een draaiboek waarin opgenomen is welke stappen we ondernemen."

Ook De Parade, die donderdag van start gaat in Rotterdam, is goed voorbereid. "De brandweer is donderdagmiddag langs gekomen om het terrein te controleren. Met wat extra verzwaringen van tenten, moet het vooralsnog goed gaan", meldt een woordvoerder vanuit de Maasstad.

Daarnaast heeft het festival een directe lijn met het KNMI en wordt bij lokaal noodweer niet uitgesloten dat het terrein alsnog sluit."Maar vooralsnog schijnt hier de zon", meldt de woordvoerder rond 18.00 uur.

De Floriade kiest het zekere voor het onzekere en laat donderdag weten het geplande concert Floriade by Night af te gelasten. Ook twee festivals in Zoetermeer gaan uit voorzorg niet door.

Voor het treinverkeer zette de NS woensdag al een waarschuwing voor noodweer op donderdagavond uit. Aan het begin van de avond is uit voorzorg rond Schiphol, Utrecht, Den Haag en Rotterdam een 'zeer beperkt' een aantal treinen geschrapt, vertelt een woordvoerder van de NS. "Maar dat had weinig tot geen gevolgen voor de avondspits."

De NS heeft negentig bussen klaarstaan die kunnen worden ingezet als treinen uitvallen. "Die bussen rijden met het noodweer mee", vertelt de zegsman. "Nog geen probleem, het gaat eigenlijk heel goed", liet de NS rond 19.30 uur optekenen.

De avondspits op de weg is het noodweer bespaard gebleven. Wel waarschuwt de Verkeersinformatiedienst donderdag voor verkeershinder later op de avond.

Het KNMI gaf donderdagmidddag een waarschuwing uit voor extreem weer in het zuiden van Nederland. Vanaf 19.00 uur zijn in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg zware onweersbuien mogelijk. Daarbij kan het hagelen en zijn zware windstoten te verwachten. Later werd daar Utrecht aan toegevoegd. Het meest extreme weer moet om 21.00 uur voorbij zijn.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.