Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oranjesupporters vol lof over bevolking Charkov

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km

CHARKOV (Novum) - Nederlandse voetbalsupporters die in de Oekraïense stad Charkov verblijven, vinden de negatieve verhalen over het Oost-Europese land overtrokken. Ze voelen zich veilig, vinden het gedrag van de politie overwegend correct en zijn onder de indruk van de vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Veel Oranjefans zijn ook blij met de prijzen in de stad. Verschillen met Nederland op gebied van luxe en service worden daardoor ruimschoots gecompenseerd, vinden ze.

Pamela Mutter uit Dalfsen verblijft met een vriendengroep op een kampeer- en bungalowterrein in een dorp op 35 kilometer van Charkov. "De vriendelijkheid van de mensen heeft ons echt prettig verrast", zegt zij. "Verder is het restaurant bij ons prima voorzien, schoon en betaalbaar. Voor een paar euro heb je een maaltijd." Ook in de binnenstad van Charkov kun je volgens haar overal makkelijk voor minder dan tien euro eten. Verder is ook vervoer is geen probleem. "Er rijden betaalbare taxi's heen en weer en er is ook een pendelbus."

Het komt volgens de Nederlanders wel regelmatig voor dat taxichauffeurs de weg niet weten. John van de Peppel uit Veenendaal sliep daardoor de eerste nacht noodgedwongen bij een Oekraïens gastgezin. "De hygiëne was misschien niet zoals Nederlanders gewend zijn, maar de gastvrijheid was hartverwarmend. Nu slapen we in een hostel voor vijftien euro per persoon. En daar is alles helemaal in orde", aldus Van de Peppel. "Tot nu toe is onze enige klacht hier in Charkov het spel van het Nederlands elftal."

Op de dagen tussen de EK-wedstrijden door vermaken Van de Peppel en zijn vriend zich op de terrassen. "En mensen bekijken natuurlijk. Wat vrouwelijk schoon betreft val je hier wel van de ene in de andere verbazing. Maar we zoeken geen contact, hoor. Onze vrouwen zijn mee, haha."

Ook Eelco Dijk uit Den Haag is door Charkov en vooral de inwoners van de Oekraïense stad aangenaam verrast. "Al die negatieve verhalen die we vooraf hebben gehoord. Zo overdreven", vindt hij. "We hebben nog niets gemerkt van agressie of dat de politie onbetrouwbaar zou zijn. De mensen zijn ontzettend aardig. We zijn hier nu vijf dagen en we hebben echt een fantastische tijd."

De weinige kritische geluiden gaan voornamelijk over de dienstverlening. Gerard Paans en zijn zoon Ronald uit Stadskanaal kwamen vrijdagavond in Charkov aan. "Service? Wat voor service? Het begon er al mee dat de taxichauffeur eerst niet wist waar hij naar toe moest", vertelt hij. "Waar we verblijven, noemen ze een spa resort, maar dat moet je wel met een korreltje zout nemen. Zo zijn we vandaag eerst maar eens op zoek gegaan naar drinkwater. Ach, het is hier allemaal gewoon wat anders. Je hebt een slaapplek. Dat is wat telt. Voor de rest moet je gewoon de knop omzetten."

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.