Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zeer zware ochtendspits door sneeuwval

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

DEN HAAG (Novum) - De sneeuwval heeft maandag geleid tot een zeer zware ochtendspits. Even na 08.00 uur werd een piek van 384 kilometer file bereikt, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Vooral het verkeer rond Utrecht heeft te leiden onder de sneeuwval. Op de A28 vanuit Zwolle stond zelfs 25 kilometer. Op de A27 kwam het na meerdere botsingen tot files vanuit Gorinchem (twintig kilometer) en vanuit Almere (achttien kilometer). "Alleen op de A12 richting Utrecht valt het nog mee", zegt een woordvoerder.

Normaal wordt de piek pas rond 08.45 uur bereikt, maar vanwege het weer vertrekken mensen volgens een woordvoerder van de VID vroeger. "Al maakt het met deze files niet veel uit als je vroeger vertrekt." Hij sluit niet uit dat de uiteindelijke piek nog hoger uitvalt.

Het aantal ongelukken in het land is niet hoger dan normaal. "De weggebruikers passen zich goed aan aan de weersomstandigheden." Ook rond Amsterdam, Eindhoven en in Limburg kampt het verkeer met de gevolgen van de sneeuw. Bij Rotterdam valt het erg mee, die stad lijkt de dans te ontspringen."

De Nederlandse weggebruikers moeten nog aan de sneeuw wennen, denkt een woordvoerder van Weeronline. In het hele land is volgens hem een centimeter sneeuw gevallen, in Noord-Brabant en Limburg zelfs twee centimeter. "Lokale en regionale wegen kunnen verraderlijk glad zijn. Zeker als de pekel niet goed is ingereden."

In het noordoosten van het land kunnen natte wegen opvriezen. "Dat komt door de koude lucht die achter het sneeuwfront zit. In Groningen vriest het al vijf graden." De sneeuw trekt van de lijn Amsterdam-Roermond verder naar het zuidoosten, waardoor ook Zuid-Holland en Zeeland met sneeuw te maken krijgen.

"Maar heftiger dan dit wordt het voorlopig niet." De komende week wordt meer winterweer verwacht. Vrijdag, zaterdag en zondag kan het weer gaan sneeuwen.

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.