Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Carice van Houten verricht aftrap Serious Request

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

ENSCHEDE (Novum) - Carice van Houten heeft dinsdagavond de aftrap van Serious Request verricht. Ze sloot iets voor 21.00 uur Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom op in het Glazen Huis in Enschede. De drie dj's maken daar tot kerst 24 uur per dag radio voor het goede doel.

Alle dj's zaten al eens eerder in het Glazen Huis, maar nooit eerder met z'n drieën. De radiomakers krijgen verschillende BN'ers op bezoek, onder wie Frans Bauer, Gers Pardoel en Roel van Velzen, die allemaal een nachtje blijven slapen.

Giel Beelen is vereerd dat hij weer in het huis mag logeren. "Het is echt leuk om dit te mogen doen", zegt hij tegen Novum Nieuws. Gerard Ekdom vermoedt dat hij inmiddels verslaafd is geraakt aan de actie. "Misschien wel", lacht de dj.

Michiel Veenstra liet weten dat hij van tevoren niet te veel heeft gegeten. "Als je ineens heel veel gaat eten en je gaat dan terug naar niks, dat is niet handig", legt hij uit. Ook is hij goed uitgerust. "Dat is de enige voorbereiding die ik heb gedaan."

Serious Request, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden, richt zich deze keer op babysterfte. Vorig jaar werd een recordbedrag van 8,6 miljoen euro opgehaald voor moeders in oorlogsgebieden.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.