Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Boudewijn de Groot neemt afscheid van grote hits

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM (Novum) - Boudewijn de Groot neemt tijdens zijn laatste lange theatertournee afscheid van een aantal van zijn meest bekende nummers. De 68-jarige zanger vertelt in een interview met het AD dat hij na 48 jaar Het Land van Maas en Waal 'echt alle kanten van dat land wel heeft verkend'.

"Ik heb het na bijna vijftig jaar optreden rigoureus gehad met de oude stukken", doet De Groot uit de doeken. "De laatste zestien jaar speelde ik ze regelmatig, het publiek schijnt er geen genoeg van te krijgen." Toch vindt de zanger het welletjes. "Je kunt wel aan de gang blijven. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Ik heb het voldoende uitgemolken."

Toch brengt De Groot zijn Nederlandse popklassiekers nog eenmaal ten gehore. "Tijdens de komende concerten komt bijna al het bekende materiaal nog een laatste keer voorbij", is de geruststellende boodschap voor fans die kaarten kochten voor zijn laatste tournee langs de grote theaters. "In die zin is het toch een soort afscheidstournee."

Hoewel De Groot afstand neemt van zijn grote hits, is hij niet van plan z'n microfoon aan de wilgen te hangen. "Ik blijf zingen zo lang het gaat. En als het niet meer kan, merk ik dat wel." De zanger durft zijn huidige theatertournee eveneens niet zijn allerlaatste toer te noemen. "Ik weet dat ik nog terug kan, hoewel dat Heintje Davids-idee me erg tegenstaat."

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.