Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

George Michael krijgt bruisend Ziggo Dome stil

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM (Novum) - George Michael heeft het voor elkaar gekregen om vrijdagavond een Ziggo Dome vol uitzinnige fans stil te krijgen. De 49-jarige zanger had een groot orkest meegenomen en startte met het langzame, melodieuze liedje Through. Hij zette daarmee de toon van de avond.

Wie was gekomen om te swingen op Wham!-hits als Wake Me Up Before You Go Go of zijn solohit Faith, was bij de Amsterdamse concertzaal aan het verkeerde adres. De avond werd gedomineerd door covers en ballads. Zo zong Michael bijvoorbeeld Brother, Can You Spare a Dime?, een Amerikaans liedje uit de jaren dertig, en een jazzversie van Roxanne, van The Police.

Tijdens Feeling Good, wat ook door onder anderen Michael Bublé en Muse is gezongen, kreeg de Britse zanger het Nederlandse publiek helemaal mee. En toen zijn fans hem na het 'einde' van de show terug op het podium hadden geroepen werd het publiek getrakteerd op zijn hits Amazing, I'm Your Man en Freedom.

Michael moest vorig jaar veel optredens afzeggen vanwege gezondheidsproblemen, maar aan zijn stem was niets te merken. De zanger lag eind vorig jaar een maand in een ziekenhuis in Wenen met een zware longontsteking en balanceerde naar eigen zeggen op het randje van de dood.

De Brit is zichtbaar blij dat hij weer op het podium staat en zei tegen de Amsterdamse fans dat ze 'uiteraard' het beste publiek van de toer waren. Geen gillende tienermeisjes meer, maar een publiek dat in de Ziggo Dome twee uur aandachtig zat te luisteren naar Michael. En dat zijn populariteit niet minder is geworden bleek toen iemand stiekem een bordje omhoog hield met de tekst: George, wil je met me trouwen?

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.