Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Art Rocks! Kijk, luister, stem en doe mee!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM - Het crossmediale project Art Rocks! is in volle gang. De inschrijvingen voor de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie beloven veel goeds voor de finale op 23 juni. Ook de workshops en events zorgen voor muzikale verrassingen in het museum. Tot en met 23 juni kunnen muzikanten, muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden kijken, luisteren, stemmen en meedoen aan Art Rocks! via artrocks.nl en in het museum.

Vanwege succes is de deadline met een week verlengd: tot 13 mei hebben muzikanten uit alle genres de kans om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie, daarbij een eigen track te maken, deze te uploaden op artrocks.nl en de hoofdprijs te winnen. Uit alle inzendingen worden na 13 mei door een professionele jury tien finalisten gekozen.

Zij krijgen een eigen clip, geschoten in het museum, en treden op zaterdagavond 23 juni live op tijdens de finale in Museum Boijmans Van Beuningen. Het publiek kiest die avond de uiteindelijke winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Deze gaat naar huis met duizend euro, een Museumjaarkaart en eeuwige roem! Op artrocks.nl kan men alle inzendingen beluisteren en op de favoriet stemmen.

Workshops & Events
Naast de landelijke Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie organiseert het museum tot en met 23 juni een programma voor jong en oud met muziekworkshops, jamsessies, masterclasses, museumconcerten en nog veel meer. Singer-songwriters Ntjam Rosie, Typhoon en Ai Ming Oei van Mings Pretty Heroes hebben
inmiddels zeer inspirerende songwriting workshops verzorgd in het museum. Jazz-zangeres Giovanca sluit samen met producer Niels Nieuborg de serie workshops af op zaterdag 21 april.

Het HipHopHuis heeft met Yeah Boij! het startsein gegeven voor een serie events waarin kunst en muziek op een unieke wijze samenkomen. De volgende muzikale events staan in de planning: Zaterdag 14 en zondag 15 april: Museumweekend - Harm Goslink in de Kunst Studio. Kunstenaar en muzikant Harm Goslink bespeelt bijzondere -zelfgemaakte- instrumenten. Het gehele weekend kan het publiek onder begeleiding van Harm de instrumenten bespelen. Ook treedt Goslink live op met zijn band.

© Nationale Recreatiegids

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.