Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

SprookjesBeelden aan Zee boulevard Scheveningen officieel geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

DEN HAAG - Woensdag 4 april heeft de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, in hetbijzijn van kunstenaar Tom Otterness en 116 leerlingen van de Willem deZwijgerschool in Den Haag, 'SprookjesBeelden aan Zee' heropend.

Na een afwezigheid van twee en een half jaar zijn de 23 sprookjesbeelden van deAmerikaanse beeldhouwer Tom Otterness weer teruggeplaatst op de boulevard. De vernieuwde Sprookjestuin is onderdeel van de omvangrijke vernieuwing van de Scheveningse boulevard, ontworpen door de architect Manuel de Solà-Morales. SprookjesBeelden aan Zee maakt deel uit van de collectie van museum Beelden aan Zee en is dag en nacht gratis toegankelijk. 

"Een betoverend geheel met de kinderen en de kunstenaar erbij, een groot sprookje", aldus burgemeester van Aartsen over de opening. De bronzen beelden van de Amerikaanse kunstenaar Tom Otterness zijn geïnspireerd door wereldberoemde sprookjes en zeelegendes. "

Fantastisch dat een hele nieuwe generatie van de beelden kan genieten", aldus Tom Otterness. Zo zijn bekende sprookjesfiguren te zien als Geppetto en Pinocchio, Hans en Grietje en ligt een aangespoeldeGulliver naast de Kikkerprins. Het grootste beeld, de Haringeter (hoogte 12 meter), is geïnspireerd door de vissersplaats Scheveningen. De cartooneske stijl van Tom Otterness maakt hem internationaal een uniek beeldhouwer. 

Naast verschillende museale en particuliere collecties, is het werk van Otterness vooral bekend door opstelling in de openbare ruimte, in de New Yorkse metrostations, op Times Square en in de omgeving van Battery Park. Dit laatste werk, getiteld The Real World, is een installatie van mens- en dierfiguren in een beeldentuin.

Zijn werk voor de openbare ruimte hebben de stichters van museum Beeldenaan Zee, Theo en Lida Scholten, doen besluiten hem de opdracht te verstrekken voor een beeldentuin op de boulevard die voor jong en oud aantrekkelijk is. Otterness wordt verzameld in grote internationale collecties (MOMA New York, Lehmbruck Duisburg). 

Museum Beelden aan Zee is volledig gericht op moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst. Aan het museum is een onderzoekscentrum verbonden met denaam Het Sculptuurinstituut. Beiden zijn gevestigd in een bijzonder gebouw van architect Wim Quist in de duinen van Scheveningen. Het museumis opgericht door het verzamelaarsechtpaar Scholten-Miltenburg in 1994.Directeur van zowel het museum als het Sculptuurinstituut is dr. J.B.J.Teeuwisse.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.