Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ruim 19.000 bezoekers aan Klee en Cobra in eerste maand

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

AMSTELVEEN - De tentoonstelling 'Klee en Cobra: Het begint als kind' heeft sinds de opening op 28 januari jongstleden voor een grote toeloop naar het Cobra Museum gezorgd. In de eerste maand bezochten ruim 19.000 bezoekers (cijfers tot en met 26 februari 2012) de expositie.

Opvallend zijn de verdrievoudiging van het jeugdbezoek (0 tot en met 18 jaar) en de stijging met bijna 400 procent van Museumkaarthouders ten opzichte van andere jaren. Ook de niet frequente museumbezoeker (zonder Museumkaart) weet de weg naar de expositie goed te vinden.

Zakelijk directeur Els Ottenhof: "Wij zijn zeer opgetogen over deze tussenstand. De tentoonstelling was een ambitieuze onderneming, waarvoor de samenwerking met twee gerenommeerde partners - het Zentrum Paul Klee in Bern en het Louisiana Museum of Modern Art in Humlebaek - en de financiële steun van vele fondsen - Turing Foundation, het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL Fonds, de Business Club van het Cobra Museum en Stichting Zabawas - onontbeerlijk waren. Niet alleen is het onderwerp uitstekend opgepakt door de (internationale) pers, maar nu dus ook door het publiek."

De grote toeloop van jeugdige bezoekers hangt ongetwijfeld samen met het thema van de tentoonstelling (Het begint als kind). Hoewel het geen kindertentoonstelling betreft, zijn er diverse activiteiten voor deze doelgroep ontwikkeld: een werkkrant voor kinderen (7 tot en met 12 jaar), kinderworkshops (6 tot en met 12 jaar), kinderateliers (geen leeftijdsgrens), etc. Bezoekers vanaf 8 jaar kunnen zich op woensdagmiddag en op zondag laten testen in Het begint als kind-lab, een samenwerkingsproject met de UvA.

Klee en Cobra
In totaal zijn ruim 130 topstukken van Paul Klee en 120 hoogtepunten van Cobra met werk van onder meer Karel Appel, Constant, Corneille, Eugène Brands, Asger Jorn en Pierre Alechinsky bijeengebracht uit internationale collecties. Sommige Klee-bruiklenen hebben Zwitserland niet eerder verlaten. De bezoeker ervaart hoe zowel Klee als de generatie van naoorlogse Cobra kunstenaars de vrije expressie van het kind vertaalden in een radicaal nieuwe kunst, die tot op de dag van vandaag kleurrijk, spontaan, rauw en puur is.

© Nationale Recreatiegids

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.