Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maart en April cultuurmaand in Den Bosch

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km

DEN BOSCH - 's-Hertogenbosch is cultureel verantwoord. In de maanden maart en april biedt 's-Hertogenbosch een podium aan diverse culturele evenementen. Evenementen vol prachtige muziek, theater, film en kunst op hoog niveau, zowel van nationale als internationale afkomst. Diverse locaties, zoals de Sint-Janskathedraal en de Verkadefabriek dragen bij aan een sfeervolle ambiance. De Meest Gastvrije Stad biedt verrassend talent voor haar bezoekers.

Maart: Evenementen in de Meest Gastvrije Stad
Tijdens de Literaire Manifestatie 2012, het jaarlijkse boekenspektakel, betreden traditiegetrouw enkele letterencoryfeeën het toneel van de Grote Zaal om te spreken over hun werk en leven. Op vrijdag 9 maart, aan de vooravond van de Boekenweek, betreden niemand minder dan Adriaan van Dis, Charlotte Mutsaers, Tommy Wieringa en Ben Haveman het podium van Theater aan de Parade. Onder leiding van Philip Freriks praten zij over hun werk en leven.

10 en 11 maart wordt de bezoeker op indringende wijze onder de daken van W2 Poppodium, De Toonzaal en De Verkadefabriek geconfronteerd met hoofdzakelijk nieuwe artiesten die barsten van de urgentie. fabrIQ is een festival zonder nauw sluitende hokjes. Een ontdekkingstocht. Genre- of stijltypering is niet aan de orde.

De Radio 538 DJ's staan zondag 11 maart met de mega studiotruck op de Markt in ‘s-Hertogenbosch, waar het talent uit de regio de kans krijgt zichzelf te laten zien en horen. Tijdens Radio 538 voor War Child zijn de dagen zijn gevuld met entertainment, acties en optredens van bekende artiesten. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het faciliteren van onderwijs voor oorlogskinderen in voormalige oorlogsgebieden.

Van 20 tot en met 25 maart presenteert Festival Cement werk van 23 jonge theatermakers, choreografen en schrijvers. Allen uit Nederland en Vlaanderen, maar dit jaar voor het eerst ook internationaal werk uit Parijs, Madrid en Venetië, in samenwerking met Stichting Jheroniums Bosch 500. Tijdens de 13de editie van Festival CEMENT wordt de Verkadefabriek omgetoverd tot het kloppend hart van het festival.

Op zaterdag 31 maart volgt een muzikaal hoogtepunt met de Matthäus Passion, uitgevoerd door Het Brabants Orkest en het Philips' Philharmonisch koor in de Sint-Jan. Een zestal zeer aansprekende solisten staat klaar de bezoeker te ontroeren met hun diverse rollen in het lijdens- en sterfverhaal van Jezus Christus in de prachtige ambiance van de monumentale Sint-Jan, het hoogtepunt van Brabantse gotiek.

Ook in april biedt 's-Hertogenbosch als Meest Gastvrije Stad een hoogwaardig programma aan culturele evenementen. Bezoek de jubileumtentoonstelling met sculpturen van Niki de Saint Phalle op Kunstlocatie Würth, Bosch Art Film in de Verkadefabriek, de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch en Indoor Brabant.

© Nationale Recreatiegids

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.