Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groninger Museum moet reorganisatie herzien

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

GRONINGEN (Novum) - Het reorganisatieplan van het Groninger Museum moet helemaal worden herzien. Dat was de uitkomst van een rechtszaak tussen de ondernemingsraad en de directie van het museum voor de ondernemingskamer in Amsterdam. Wat het besluit betekent voor de financiële injectie van 1,9 miljoen euro van de gemeente Groningen is niet duidelijk.

De gemeente kon vrijdag geen duidelijkheid geven of een door de ondernemingsraad goedgekeurd reorganisatieplan voorwaarde is voor de financiële injectie. Een woordvoerder van het college kon wel vertellen dat de stad onverkort vasthoudt aan de bezuinigingsplannen die het museum moet doorvoeren. Tot nu toe maakte de stad twee keer een voorschot over, meldde de zegsvrouw.

De ondernemingsraad van het museum vindt dat het reorganisatieplan financiële onderbouwing ontbeerde. De ondernemingskamer in Amsterdam bepaalde donderdag dat het museum zijn huiswerk over moet doen.

In het voorstel was geen sociaal plan opgenomen, lieten de advocaten van zowel de directie als de ondernemingsraad weten. Bij het museum staan zeven banen op de tocht. Advocaat van de ondernemingsraad Jan Harmen Baljet legde uit dat de directie ook niet duidelijk had gemaakt of in de toekomst nog meer banen verdwijnen.

Over twee weken moeten interim-directeur George Verberg en de raad van toezicht met een nieuw voorstel komen. De gemeente en de provincie Groningen hebben de afgelopen tijd geld toegezegd, op voorwaarde dat een reorganisatie snel wordt doorgevoerd.

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.