Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Boijmans in Staat van Verwarring

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km

ROTTERDAM - Museum Boijmans Van Beuningen geeft tot en met de Rotterdamse Museumnacht de regie uit handen. Absurdisten Ronald Snijders en Pieter Jouke ontregelen de dagelijkse gang van zaken in het museum en brengen de bezoekers, het personeel en het museumgebouw in staat van verwarring. Vanaf aanstaande zaterdag verkeert Museum Boijmans Van Beuningen bijna een maand lang in staat van verwarring.

Absurdisten Ronald Snijders en Pieter Jouke nemen museumconventies onder de loep en gooien verwachtingspatronen overhoop door middel van ontregelende interventies in het museum. Naast een expositie van eigen werk in de Kunst Studio van het museum, geeft het duo iedere zondag absurde shows en rondleidingen. Snijders & Jouke zijn bekend van het VPRO programma De Staat van Verwarring.

Programma
Door middel van verwarrende vitrines, ontregelende bordjes, performances en commentaarkunst laten Ronald Snijders en Pieter Jouke de bezoeker op geheel eigen wijze en op onverwachte momenten kennis maken met kunst. In een periode van drie weken zijn Snijders & Jouke elke zondag in het museum te vinden voor rondleidingen en shows, vanuit hun basis in de Kunst Studio.

  • zaterdag 18 februari 15:00 uur: opening
  • zondag 19 februari 14:00 uur: ‘Verkeerde Benen' voorleesperformance, 15:00 uur rondleiding
  • zondag 26 februari 14:00 uur: ‘Verkeerde Benen' voorleesperformance, 15:00 uur rondleiding
  • zondag 4 maart 14:00 uur: ‘Nou Wordt Die Mooi!' performance, 15:00 + 16:00 uur rondleiding
  • zaterdag 10 maart 20:00-02:00 uur: grande finale tijdens de Rotterdamse Museumnacht

Derde gast in de Boijmans Hut
Ronald Snijders en Pieter Jouke zijn te gast in de Boijmans Hut. Elke twee maanden stelt Museum Boijmans Van Beuningen deze ruimte in de Kunst Studio beschikbaar aan een Rotterdams initiatief.

Kunstenaar Wolf Brinkman en het HipHopHuis waren eerder te gast in de Boijmans Hut, waar zij verschillende activiteiten organiseerden. Vanaf 10 maart neemt de Rotterdamse stichting Music Matters het over. In het kader van Art Rocks! organiseren zij twee maanden lang verschillende muziekworkshops.

De Staat van Verwarring
De Staat van Verwarring begon als televisieprogramma in 2006 op de VPRO. Vanaf 2009 keerde het programma terug als theatershow, waarmee Snijders & Jouke door het hele land toeren. Met deze theatershow zijn zij ook om de maand te gast in Theater Walhalla in Rotterdam.

Pieter Jouke maakt daarnaast deel uit van Buro Renkema en het comedy collectief De Hyenas, werkt onder andere mee aan het tv-programma Koefnoen en toert met zijn voorstelling ‘Nou Wordt Die Mooi!'. Ronald Snijders is wekelijks te zien op tv met programma's zoals ‘Wat als...' en ‘RamBam'. Naast ‘Een Normaal Boek' schreef hij ook ‘Een ander Boek' en publiceert hij op de eerste website voor normale mensen: normalemensen.nl

© Nationale Recreatiegids

Foto: Hans Wilschut

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.